Naiskorvpallureid ootab uuel hooajal Eesti-Läti ühisliiga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallikoondise peatreener Jaanus Levkoi
Korvpallikoondise peatreener Jaanus Levkoi Foto: Laura Oks

Sel hooajal toimub esmakordselt naiste korvpalli Eesti-Läti ühisliiga, kuhu kuulub viis klubi Eestist ja seitse Lätist.

Eesti valitseva meisternaiskonna Eclexi peatreener Jaanus Levkoi on uuest võimalusest vaimustuses. «Selle kohta on mul öelda ainult head. Suurepärane idee ja hea eneseteostuse võimalus meie klubidele. Saab rohkem põnevust ja palju tasemel mänge,» ütleb Levkoi. «Juba eelringidega saame 22 mängu, lisaks tulevad ühisliiga play-off’id ning eraldi Eesti liiga play-off’id, samuti mängime meie ja Tallinna Ülikool ka Balti liigas. Hooaja peale kokku teeb see umbes 50 mängu, mis on päris korralik koormus.»

Mõtteid ühise liiga loomisest Soome või Lätiga on korvpalliringkondades heietatud aastaid, nüüd võtsid lätlased asja tõsiselt ajada. «Initsiatiiv tuli Läti poolt ja loomulikult oleme nõus kaasa lööma. Arengule on need mängud väga vajalikud ja muudavad ka meie liiga kvaliteetsemaks,» lausub Levkoi.

Värske liiga on loodud pikema perspektiiviga. «Üheks aastaks pole mõtet sellist projekti luua, Lätis on käimas suurem põlvkondade vahetus ja neile on ühine liiga väga vajalik väljund,» kinnitab Levkoi.

Rapla korvpallikool paneb esmakordselt meistriliiga tasemel lisaks meeskonnale välja ka oma naiskonna. Nemadki saavad kohe end lõunanaabrite vastu proovile panna. Klubi mänedžeri Jaak Karbi sõnul oli esialgu plaanis mängida vaid Eesti meistriliigas, kuid asjaolude muutumisel otsustati tekkinud liigaga samuti kaasa minna.

«Algul võttis küll veidi kõhklema, kas saame sel tasemel hakkama, sest rahaliselt paneb see ka klubile suuremad kohustused, aga tuleb saada. Ideeliselt on niisugune liiga ju ainult tervitatav,» räägib Karp.

Karbi sõnul loodi naiskond pikema perspektiiviga, et Rap­la klubipüramiid täielik oleks. «Meie eesmärk on pakkuda korvpalli mängimise võimalust alates 1. klassist kuni meistriliigani, nii ei jää kooli lõpetavad mängijad «ripakile» ega lahku spordi juurest,» täpsustab Karp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles