Ecclestone’i ähvardab süüdistus altkäemaksu andmises

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone Foto: SCANPIX

Saksamaa ajaleht Süddeutsche Zeitung väidab, et vormelibossile Bernie Ecclestone'ile esitatakse peagi süüdistus riigiteenistujale altkäemaksu andmises.

Eelmisel aastal mõisteti vangi Saksamaa pankur Gerhard Gribkowsky, kes tunnistas, et Ecclestone andis talle aastaid tagasi vormel-1 õiguste müügitehingu ajal 44 miljonit dollarit altkäemaksu, vahendab Daily Mail.

Gribkowsky kohtuprotsessi ajal käis tunnistajapingis ka Ecclestone, kes väitis, et tegemist oli väljapressimisega, Gribkowsky olevat ähvardanud tema peale Briti maksuametile kaevata. Juulis mõisteti Gribkowsky kaheksaks ja pooleks aastaks vangi.

Nüüd on aga Süddeutsche Zeitungi andmetel prokurör 81-aastasele Ecclestone’ile süüdistust esitamas, kuna trellide taga istuv Gribkowsky tunnistas, et Ecclestone teadis talle altkäemaksu andes, et ta oli riigiteenistuja.

Nimelt töötas Gribkowsky toona Saksamaa riigipangas Bayerisches Landesbank ning riigiteenistujale altkäemaksu andmine on Saksamaal kõvasti tõsisem kuritegu kui tavainimesele altkäemaksu andmine.

«Prokurör tahab sügise jooksul Ecclestone’i uurimisega lõpule jõuda ning ta süüdi mõista,» kirjutas Süddeutsche Zeitung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles