Autoralli Eesti meistrisari lõpeb traditsiooniliselt Saaremaal

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Kuldar Sikk Saaremaa rallil.
Ott Tänak ja Kuldar Sikk Saaremaa rallil. Foto: Timo Anis

Eesti autoralli meistrivõistluste kuues ja viimane etapp sõidetakse traditsiooniliselt Saaremaal.

Saaremaa ralli on Eesti pikimate traditsioonidega ralli, tänavu kihutatakse kadakate ja kiviaedade vahel 45. korda. Tänavune Saaremaa ralli sõidetakse 12.-13. oktoobril.

Tänavuse ralli pikkuseks on 445,85 kilomeetrit, millest 10 kiiruskatset moodustavad 111,10 kilomeetrit. Saaremaa ralli start ja finiš on traditsiooniliselt Kuressaare kesklinnas ja reede, 12. oktoobri õhtul on kavas ka publikulemmikuks kujunenud Kuressaare linnakatse.

Ralli hoolduspark asub Orikülas, kus on võimalik uudistada, kuidas mehaanikud tööd teevad. Kiiruskatsete valikus on nii Saaremaa klassikat kui ka uuemaid lõike, mis on nii sõitjatele kui publikule nauditavad.

Saaremaal selguvad kõik tänavused Eesti meistrid. Markus Abram ja Jarmo Võsa (Honda Civic Type-R) on juba oma võidu klassis A6/N3 kindlustanud, kuid teised klassid on veel lahtised. Põnev on seis N4 klassis, kus enne viimast etappi on liidrikohal Rainer Aus ja Simo Koskinen (84 p), teisel kohal Janis Vorobjovs ja Guntars  Zicans (82,5), kolmandal positsioonil Siim Plangi ja Marek Sarapuu (79 p) ning neljandal kohal Timmu Kõrge ja Erki Pints (71 p).

Rahvuslikus E-rühmas on liidrid Ago ja Kalle Ahu (84 p), teised Viljar Ventsel ja Kristjan Värv (72,5 p) ja kolmandal kohal Lembit Soe ning Ahto Pihlas (57 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles