Terry väljas, Ferdinand tagasi koondisesse? Ferguson: ei usu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Rio Ferdinand võib uuesti Inglismaa koondisega liituda?
Kas Rio Ferdinand võib uuesti Inglismaa koondisega liituda? Foto: SCANPIX

Inglismaa koondise keskkaitsja John Terry on teatanud, et tema enam Inglismaa koondist ei esinda ning nüüd spekuleeritakse, kas Euroopa meistrivõistlustelt eemale jäetud Rio Ferdinand võib taas koondisekutse saada.

Peatreener Roy Hodgson teatas küll kevadel, et Ferdinand jäi koondisest välja sportlikel põhjustel, kuid paljude arvates oli see tingitud rassismiskandaalist. Spekuleeritakse, et Hodgson ei tahtnud mõlemat meest koondisesse võtta ning tema valik kaldus Terry kasuks.

Terry mõisteti Inglismaa jalgpalliliidu poolt süüdi Rio venna Anton Ferdinandi rassistlikus solvamises ning Terry ja Rio suhted on intsidendi toimumise hetkest saati olnud arusaadavtel põhjustel halvad.

Nüüd, kui Terryt enam ees ei ole, siis oleks Hodgsonil võimalus taas Ferdinand koondisesse kustuda. Selleks oleks ka hetkel põhjust, sest paljud kaitsjad on vigastustega eemal.

Ferdinandi koduklubi Manchester Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson rääkis Daily Mailile, et tema ei usu, et  Hodgson mehe taas koondise juurde kutsub. «Hodgson on oma otsuse teinud ja ma ei usu, et ta seda enam muudab,» arutles ta. «Tal oleks väga raske minna Rio juurde, kutsuda ta tagasi ja tervitada teda meeskonna juures.»

Ferguson lisas, et kunagi ei või teada, mida Rio ise koondisekutse korral otsustaks. «Ma ei ole temalt selle kohta küsinud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles