Levadia alistas kümnekesi jäänud Flora

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Levadia ja FC Flora viimane omavaheline kohtumine lõppes Levadia 5:4 võiduga.
Tallinna Levadia ja FC Flora viimane omavaheline kohtumine lõppes Levadia 5:4 võiduga. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpalli meistriliigas kaotas FC Flora koduväljakul 1:2 Tallinna Levadiale ja andis hõbemedaliheitluses trumbi vastastele.

Levadia asus poole tunni möödudes 2:0 eduseisu, kui 25. ja 30. minutil oli täpne Ingemar Teever. Minut enne poolajavilet vähendas Nikolai Mašitšev aga kodumeeskonna kaotusseisu üheväravaliseks. Ent teise poolaja alguses sai just Mašitšev punase kaardi ja kümnekesi jäänud Flora ei suutnud kaotusseisust välja rabeleda.

Floral ja Levadial on nüüd turniiritabelis võrdselt 68 punkti, ent Floral on pidamata vahelejäänud mäng tabeli viienda meeskonna Narva Transiga. Samuti ootab Florat erinevalt Levadiast veel ees üks kohtumine tänavuse suveräänse liidri Nõmme Kaljuga.

FC Flora - Tallinna Levadia 1:2

Väravad: 44. Mašitšev - 25., 30. Teever

Eemaldamine: 54. Mašitšev

Enne mängu:

Lõppev nädal andis Flora tuleviku kohta nii palju selgust, et järgmise aasta osas ei ole veel miskit kindlat. Välja arvatud see, et 2013. aastale ei minda vastu meistrina nagu ei saa seda teha ka Levadia, kes nädala keskel ka karikasarjast välja kukkus.

Nüüd jagavad kaks kanget rohelist Meistriliiga hõbedat, millele on hetkel lähemal mängu Transiga varuks omav Flora, kel kirjas 68 punkti. Marko Kristali noored ja tulised mehed jäävad kolme silma kaugusele. Enam pole mängus mõni mõis ega kuldki mitte, kuid põhimõttelises vastasseisus kõrgema koha nimel ei kavatse hinnaalandust teha kumbki.

«Ülimalt oluline mäng medalite jagamisel. Loodan, et poisid on valmis. Tahame sel hooajal vähemalt üks kord Levadiast jagu saada ja selle nimel üritame ka laupäeval mängida,» ütles Reim.

«Kohtumised Levadiaga on meie jaoks alati erilised. Sel korral muudab lahingu tähtsaks veel see, et laupäevasel kohtumisel mängitakse hõbemedali peale. On selge, et kumbagi meeskonda hõbemedal täielikult ei rahulda, kuid seda enam ei taheta seda vastasele kerge mänguga loovutada,» märkis Karl Palatu.

Levadia ehk üle ootustegi ladusalt kulgenud hooaja edutee tõusis püsti septembris, mil minetati mängudes Kalju, Sillamäe ja Transiga lootus tiitlile. Ja vaatamata kolmel korral juhtima asumisele, langeti lisaajal Kalju vastu ka karikasarjast.

«Pärast viimaseid mänge on meeskonnal motivatsioon laes ja kõigile soov end tõestada,» ütles Levadia treener Indrek Zelinski. «Mäng Floraga otsustab sisuliselt hõbemedali saatuse. Meid viik ei rahulda, läheme väljakule eesmärgiga kolm punkti koju tuua. Eelkõige peame kaitsetööd parandama ja leidma taas sellise mängu nagu kevadsuvel. Mängime kaitsest lähtuvalt, ehitades tasa ja targu oma rünnakuid.»

Levadia poolkaitsja Igor Subbotin sõnas: «Me tahame näidata, et suudame võita olulisi mänge. Anname laupäeval endast võidu nimel maksimumi ja rohkemgi veel!»

Flora eest ei saa kaasa teha mängukeelu all olev Siim Luts. Ehkki Flora püsib tabelis kõrgemal kui Levadia, on tänavune omavaheliste mängude suhe kahe võidu ja viigiga selgelt maarjamäelaste kasuks. Esmalt tehti Maarjamäel viik, siis võitis Levadia Lillekülas Rimo Hundi väravast 1:0 ja tänavuse hooaja mälestusväärseimas matšis Kadriorus 5:4.

Peakohtunik: Roomer Tarajev
Abikohtunikud: Silver Kõiv, Aron Härsing
Neljas kohtunik: Raul Koppelmaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles