Eesti koondis läheb Six Days Enduro viimasele päevale vastu 16. kohalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Leok.
Martin Leok. Foto: EMF

Saksamaal, kuulsa Sachsenringi ümbruses sõidetaval Red Bull International Six Days Enduro võistlusel on jäänud veel sõita vaid tänane päev ja Eesti koondis stardib viimasele päevale 16. kohalt.

Võrreldes eelneva viie päevaga on maailma ühe mainekaima ja vanima motovõistluse viimane päev kõvasti lihtsam. Kui eelnevatel päevadel sõideti sadu kilomeetreid ja 6-8 katset päevas, siis viimasel päeval sõidetakse vaid üks krossikatse Sachsenringil.

Enne kui aga jõutakse viimasele katsele, on sõitjad eelnevatel päevadel tõsiselt proovile pandud. Neljapäeval oli vaieldamatult raskeim päev, sest öö otsa sadanud vihm muutis rajaolud keeruliseks. Lisaks oli neljas päev paljudele sõitjatele n-ö murdepunktiks, seda nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Reedene päev oli juba lihtsam, seda ka seetõttu, et kuklas vasardas teadmine, et peale seda päeva on suurem osa Six Days Endurost selja taga.

Eesti esinumber Aigar Leok (TM) oli reedel heas hoos, kui sõitis välja oma klassi kolmanda aja, kaotades päeva kiireimale, maailmameister Christophe Nambotinile pisut üle minuti. Üldkokkuvõttes tõusis Aigar 14. kohale ja oma klassis on ta viies, üldliider Nambotinile on tal kaotust 10.35,93.

Martin Leok (KTM) on üldarvestuse 84. kohal, klassis E2 on ta 39. Pärast teise päeva ketipurunemist on Toomas Triisa (Honda) jõudsalt oma kohta parandanud. Klassis E2 oli ta reedel 56. Üldarvestuses on Triisa tõusnud 148. kohale, omas klassis on ta 66.

Stabiilselt ja hästi on läbi terve nädala sõitnud Toivo Nikopensius (Yamaha), kes on üldarvestuse 163. kohal, omas klassis E1 on tema koht 52.  Tõnu Kallast (Gas-Gas) on kerkinud 180. kohale, omas klassis E3 on Kallast 45 kohal. Tema jaoks oli raske avapäev, kui ta maadles erinevate tehniliste probleemidega. Egon Üpraus (KTM) on 182. kohal, klassis E3 on ta 46.

See tähendab aga seda, et kõik kuus meest on rivis ja lähevad vastu viimasele päevale. Eesti koondise koht on 16., liidermeeskonnale Prantsusmaale kaotatakse kümmekond minutit üle viie tunni.

Eesti klubikoondis Paikuse motoklubi jäi küll kahjuks kaheliikmeliseks, kui Marek Uustalu kolmandal päeval katkestas. Mart Meeru ja Vaido Kalm on Paikuse klubi au üleval hoidmas nüüd kahekesi ja nende koht on klubide arvestuses on 64. Mart Meeru on klubisõitjate individuaalarvestuses 146. ja Vaido Kalm 164. kohal.

Live tulemused: http://www.fim-isde-live.info/

Viienda päeva videokokkuvõte: http://www.youtube.com/watch?v=O2V7AREViFw&feature=g-all-u

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles