Kolm küsimust Kalev/Cramo mängus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rock vers Kalev/Cramo teisipäeval.
Nate Fox ja Tanoka Beard.
TÜ/Rock vers Kalev/Cramo teisipäeval. Nate Fox ja Tanoka Beard. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Teisipäevane Balti liiga veerandfinaalide avamäng Kalev/Cramo ja Tartu Rocki korvpallimeeskonna vahel kergitas õhku mitmeid küsimusi, millele vastuseid ei saa enne laupäeva.


Enim küsitavusi tekitas soosikuks peetud Kalev/Cramo tegutsemine. Mitmele Postimehega vestelnud spetsialistile jäi arusaamatuks, miks kalevlaste peatreener Nenad Vucinic ei otsinud võimalust suruda mängu Rocki korvi alla. Langes ju tartlaste ainus keskmängija Tanoka Beard juba neljanda veerandaja alguses viie veaga pingile.



Kalev üritas kaugelt

Sellega avanes Kalevil hea võimalus korvi alt hõredaks ning vähemalt näiliselt jõuetuks jäänud Rock üle mängida. Paraku ei üritanud kalevlaste keskmängijad Kevin Lyde ja jõuline ääremängija Nate Fox ennast korvi lähedale pressida, vaid otsisid viskevõimalusi eemalt.



Fox tabaski neli kolmest, ent need polnud loogilised korvid – pigem hädalahendused, mis õnnekombel punktideks vormistusid.



Kuigi Rockil on tugev ja ülikogenud keskmängija Beard ning Eesti koondise põhiviisikusse kuuluv äär Janar Talts, peaks kalevlastel tekkima korvi all kerge ülekaal. Kordusmängu eel ongi üks peamisi küsimusi, kuidas suudavad nad selle eelise ära kasutada.



Korvialuse jõu maksvusele pääsemisel on suur roll Kalevi mängujuhtidel, peamiselt muidugi John Linehanil. Teisipäeval tõi ta küll 19 punkti ja jagas viis söötu, ent ei suutnud meeskonna mängu käivitada.



Varumehed kahvatud


Kuigi hooaja jooksul on ta paaril korral näidanud hiilgavat tabavust, pole tegemist kuldkäega ning liigselt oma sooritusele keskendudes jätab ta mängu üldise juhtimise unarusse. Pealegi ei õnnestunud Linehanil kasutada oma peamist relva – aktiivset kaitsemängu. See rikkus lühikesekasvulise ameeriklase tuju ning mängule keskendumise asemel otsis ta tihti õigust kohtunike poolt. Kordusmängu eel on teine peamine küsimus, kas Linehan suudab oma ego alla suruda ja meeskondlikult tegutseda. 



Lisaks meeskonna liidritele olid teisipäeval tavalisest kahvatumad ka Kalev/Cramo varumehed. Valmo Kriisa, Tanel Sokk, Rait Keerles ja Josh Pace ei suutnud meeskonna mängu tugevdada.  Kordusmängu eel on kolmas peamine küsimus, kas kalevlaste varumehed suudavad meeskonda piisavalt aidata.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles