McLareni tiimipealik: Hamilton tegi Mercedesega liitudes suure vea

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam Martin Whitmarshi (vasakul) ja Lewis Hamiltoni suhted tõenäoliselt nii soojad ei ole.
Enam Martin Whitmarshi (vasakul) ja Lewis Hamiltoni suhted tõenäoliselt nii soojad ei ole. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskonna juht Martin Whitmarsh on veendunud, et Lewis Hamiltoni otsus siirduda tema tiimist Mercedesesse on vale.

Whitmarsh on kindel, et Hamiltoni ei saada uues meeskonnas loodetud edu ning et tema asemele tuleval Sergio Perezil ja Jenson Buttonil on meistritiitli võitmiseks suuremad võimalused. «Kui keegi räägib, et tahab tiitlit võita, aga lahkub McLarenist, on see minu arvates viga,» lausus Whitmarsh Daily Mailile. «Pole vahet, kas vaadata viimast nelja etappi, nelja aastat või nelja aastakümmet – me oleme fantastiline meeskond,» ütles Whitmarsh.

«Ütleksin igale sõitjale, kes selles maailmas võita tahab, et liitugu McLareniga, püüelgu McLarenisse pääsemise poole. Vastupidine käik näitab ilmselget. Ma ei annaks mitte kellelegi nõu McLarenist lahkuda, kui ta võita tahab,» jätkas Whitmarsh.

Ilmselgelt ei jaga tema veendumust Hamilton, kes läheb 14 McLarenis veedetud aasta järel Mercedesesse just nimelt tiitlivõimalust jahtima. Samas lükkas Whitmarsh ümber arvamused, nagu oleks McLaren pidanud takistama oma sõitjal konkureeriva tiimiga liituda. «Pidime leppima tõsiasjaga, et me ei jõudnud lihtsalt Lewise poolega kokkuleppele ja seega oli neil vaba voli mujale minna,» sõnas Whitmarsh.

Samuti avaldas ta, et ehkki algselt pakkus McLaren Hamiltonile praegusest selgelt väiksemat palka, tõsteti lõpuks lubatud summat oluliselt. «Tegime talle rahalise pakkumise, millest rohkem saab vormel-1 sarjas praegu vaid Lewis ise. Seetõttu on minu süda rahul,» ütles Whitmarsh.

Ilmselt unustas Whitmarsh siiski, et Ferrari maksab MM-sarja üldliidrile Fernando Alonsole aastas koguni 30 miljonit eurot. Suuruselt teist palka saav Hamilton teenib tänavu 16 miljonit, Mercedes annab talle aga uue lepingu põhjal aastas ligi 20 miljonit, lisaks veel boonussummad. 16 miljonit eurot paneb aastas taskusse ka Button, valitsev maailmameister Sebastian Vettel saab aga sellega võrreldes lausa sandikopikaid – «kõigest» 10 miljonit eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles