Juhan Mettisele pronksmedal Rooma MK-etapilt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis
Juhan Mettis Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Pühapäeval saavutas Tartu judoka Juhan Mettis Rooma MK-etapil 3. koha. Nädal aega varem Tampere Euroopa karikaetapil võitles ta samuti välja pronksise medali.

Roomas oli kohal kokku üle 300 võistleja 37 riigist. Sellele eelnes ka viiepäevane kõrgetasemeline treeninglaager Ostia olümpiakeskuses, kuhu Eesti judokad lendasid otse Soomest. Sellistest laagritest osavõtt on raskekaalu meestele eriti tähtis, sest Eestis ei jätku piisavalt sparringupartnereid. Tundub, et Mettise vorm oli hea ning laagris sai ka konkurentidega madistada.

Võistluspäeval saavutas Mettis +100 kg kehakaalus ühe kaotuse ja ühe võidu. Seejärel läks ta pronksikohtumises vastamisi sama belglasega, kellele ta Tamperes kaotas ning kes lõpuks ka kehakaalu ära võitis. Seekord oli Mettis konkurendist kindlalt parem ning realiseeris selle ilusa ippon'iga. Tasuks auhinnakappi veel üks MK-etapi medal. Grigori Minaškin piirdus -100 kg ühe matšiga - nimelt kaotas ta hilisemale kolmanda koha omanikule Van Den Brinkile.

Tundub, et 22-aastase Mettise jaoks on sügisene hooaeg väga hästi alanud ning kerge õlavigastus ei anna enam tunda. Varasem juunioride EMi ja  U-23 Euroopa meistrivõistluste hõbemedalimees õpib hetkel Tartu Ülikoolis kehakultuuri ning suudab samaaegselt ka väga edukalt võistlustel esineda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles