Glebova: emotsionaalselt andsin endast kõik

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova lühikava esitamas.
Jelena Glebova lühikava esitamas. Foto: Erakogu

Sel hooajal esimest korda Euroopas võistelnud iluuisutaja Jelena Glebova sai Saksamaal Oberstdorfis peetud rahvusvahelisel võistlusel Nebelhorn Trophyl 4. koha.

Lühikava järel 3. kohta hoidnud 23-aastane Glebova tegi ka vabakavas hea esituse ning teenis kohtunikelt 98,10 punkti, mis andis 4. koha. Tema isiklik rekord on 103,09, mis püstitatud eelmisel sügisel Itaalias Merano Cupil, tänavust hooaega alustas ta Salt Lake Citys 94,67 punktiga.

Kahe kava kokkuvõttes kogus Glebova 152,36 punkti ja sai 4. koha. Glebova kogusumma tippmark on 158,89, mis püstitatud kevadel Tallinnas MMi katsevõistlusel.

«Olen küll väga rahul, et iga võistlusega punktid kasvavad, aga oma sõiduga ei saa ma sajaprotsendiliselt rahul olla, sest ma ei suutnud ikkagi vigu vältida,» nentis kaks nädalat tagasi Salt Lake Citys kahe kavaga 149,40 punkti kogunud Glebova. «Viis kolmekordset hüpet tegin ilusti ära, aga kahel tulid vead sisse – sissesõit oli väga hea, aga tõukasin natuke ebamugavalt ja õhus olles kadus julgus ära, mõtlesin ringi ja tegin kolmese asemel kahese, sest mõtlesin, et kuna positsioon pole õige, siis edasi pööreldes ma ilmselt kukuks.»

Küll aga rõõmustas USAs Igor Krokaveci ja Craig Maurizi käe all treenivat Glebovat, et seekord oli tema teine, esituse ja kavakomponentide eest saadud hinne kõrgem kui tehnika eest. Nimelt on Glebova tehniline hinne alati üsna heal tasemel olnud, aga madalam teine hinne on punktisummad väiksemana hoidnud. «Craig Maurizi ei saanud ise sellele võistlusele kaasa tulla, aga ta ütles mulle enne ärasõitu, et teeksin talle teene ja prooviksin teha niimoodi, et ei mõtle üldse hüpetele, vaid lihtsalt naudin oma sõitu ja tantsin, kuis suudan. Püüdsingi seda teha, andsin endast emotsionaalselt kõik ja nagu näha, see töötas.»

Parandamisruumi olevat aga veel kõvasti, eriti arvestades, et mõlemaid kavasid tehakse hooaja edenedes pidevalt üha keerulisemaks. «Isegi selle praeguse kavaga kaotasin vabakavas tehnika eest umbes kümme punkti, ka teine hinne võiks parem olla,» mõtiskles Glebova. «Kuid siiski olen hooaja algusega väga rahul, pole midagi kurta.»

Eile jõudis Glebova Tallinna ning jääb siia kolmeks päevaks natukeseks puhkama. «Ma ei öelnud vanematele, et tulen, nad olid ikka väga üllatunud,» muheles Glebova.

Pärast hingetõmbepausi sõidab ta tagasi USAsse, järgmisena võistleb Glebova novembris kahel järjestikusel nädalavahetusel – kõigepealt Grazis ja seejärel Meranos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles