Eesti Jalgpalli Liidu juhtimisstruktuuris toimus muudatus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Rei
Anne Rei Foto: Lembit Peegel

Eesti suurim spordiorganisatioon Eesti Jalgpalli Liit (EJL) täiendas oma juhtimistasandit uue ametikohaga - peasekretäri kõrvale loodi sarnaselt paljudele teistele jalgpalliliitudele peadirektori ametikoht.

Alates 1997. aastast EJLi peasekretärina töötanud Tõnu Sirel jätkab peadirektori ametis, peasekretäri kohal alustas tööd Anne Rei (sündinud 17.06.1969).

«Viimase kümnendi jooksul on jalgpalliliit olulisel määral kasvanud - ainuüksi töötajate arv on suurenenud neli korda, lisaks on meil väga palju uusi tegevusi ja rutiine. Analüüsisime olukorda ja jõudsime selge arusaamani, et vajame juhtimistasandile lisajõudu,» selgitas EJLi president Aivar Pohlak.

«Peadirektori ülesanneteks jäävad peamiselt mängukorraldus, võistluste juhtimine, koondiste tehniline poolt, finants jms. Peasekretär aga kannab alaliidu filosoofiat ning tegeleb ka rahvusvaheliste suhete ja sportliku poolega. Paljudes punktides hakkavad peadirektor ja peasekretär ühiselt töötama ja teineteist täiendama, ühendades selliselt kaks mõnevõrra erinevat juhtimise poolt,» lisas Pohlak.

Uus peasekretär Anne Rei, kelle sportlik taust pärineb kergejõustikust, on töötanud jalgpallis ligi 20 aastat. Pikalt oli ta ametis FC Flora tegevjuhina, alates aastast 2006 kuulub Rei jalgpalliliidu juhatusse, olles samal ajal EJLi noortekomisjoni ning naiste- ja amatöörjalgpalli komisjoni liige.

Viimase pooleteise aasta jooksul töötas Rei, kes on abielus ja kasvatab kolme last, Eestis peetud U-19 Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri direktorina. Mäletatavasti kogus finaalturniir 46 412 pealtvaatajat ja õnnestus väga hästi. Rei on ka UEFA mängude delegaat.

«Tunnen ametisse asudes suurt vastutust. Alaliit töötab hästi, kuid meil on palju uusi plaane ja mõtteid, kuidas edasi liikuda. Oleme endiselt noor jalgpalliriik ja taastame paljusid traditsioone. Minu ülesanne on aidata neid protsesse juhtida ja võtta arvesse, et soovime jalgpalli arendada mitte ainult kui üht spordiala, vaid kultuuri ja ühiskonna osa,» märkis Anne Rei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles