Kannavalu sundis taas aja maha võtma

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi jõudis pärast pikka vigastuspausi Soulis kohe finaali, kuid suur koormus muutis parema jala kanna jälle valulikuks.
Kaia Kanepi jõudis pärast pikka vigastuspausi Soulis kohe finaali, kuid suur koormus muutis parema jala kanna jälle valulikuks. Foto: AFP / Scanpix

Kaks nädalat tagasi kolmekuuliselt vigastuspausilt naasnud ja kohe Souli tenniseturniiril finaali jõudnud Eesti esireket Kaia Kanepi peab edu eest karmi hinda maksma – suur koormus tõi kannavalu tagasi ning Kanepi peab taas jalgadele puhkust andma.

«Vasak kand on korras, aga parem on valulik,» kommenteeris Kanepi oma kodulehe vahendusel, miks ta otsustas viimasel hetkel loobuda Pekingis alanud 4,1 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniirist. «Pärast nii pikka vigastuspausi oli koormus kohe väga suur. Ma tean, kui raske on tagasi tulla mängima. Ei oodanud, et esimesel turniiril kohe nii hästi läheb. Mängisin viis päeva järjest, tavaliselt on mängude vahel rohkem vabu päevi. Nüüd tuleb natuke puhata.»

27-aastane Kanepi on valutavate kannakõõlustega kimpus olnud juba eelmisest kevadest saadik, mullu pidas ta kolm võistluspausi, neist pikim venis enam kui kahe kuu pikkuseks, kuid üheltki suurturniirilt ta kõrvale ei jäänud.

Mitu pausi

Tänavu hakkasid kannakõõluste kinnituskohad tunda andma mai alguses pärast Estorili turniiri, kus Kanepi mäletatavasti teenis karjääri kolmanda turniirivõidu. Seejärel mängis ta küll Madridis, kuid langes seal avaringis konkurentsist välja ning võttis paariks nädalaks aja maha.

Pärast Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste veerandfinaalis Maria Šarapovale allajäämist tunnistas maailma edetabelis 15. kohal paiknev Kanepi, et valu ei lase tal päevas üle ühe korra tennisetrenni teha ning selleks, et jalad korda saada, jätab ta vähemalt ühe turniiri vahele. Tegelikult jäi Kanepil vahele kogu suvi, muu hulgas ei saanud ta mängida Wimb­ledonis, Londoni olümpial ega US Openil.

Esimeses pausijärgses mängus loovutas Kanepi vaid ühe geimi ja jätkas Lõuna-Koreas võidulainel kuni finaalini, kus pidi tunnistama endise maailma esireketi Caroline Wozniacki kindlat paremust.

Soulist lendas Kanepi Tokyosse, kus pidi pärast 2. ringis saadud kaotust edetabeli 91. reketile Jamie Hamptonile reketid kokku pakkima.

Pekingis pidanuks Kanepi laupäeval minema vastamisi austerlanna Tamira Paszekiga (WTA 32.), kuid teatas mängupäeva hommikul, et on sunnitud turniirist loobuma.

Kannad nõrgad kohad

«Kandade vigastusest taastumine võib võttagi kauem aega,» märkis Kanepi. «Ilmselt kannad võivad jäädagi mul nõrgaks kohaks, tuleb olla ettevaatlik ja tegeleda nendega.»

Kanepi asemel pääses Pekingis nn lucky loser’ina põhitabelisse valgevenelanna Olga Govortsova (WTA 54.), kes oli kvalifikatsioonis 2. asetusega, kuid kaotas otsustava mängu.

Kui Kanepi oleks loobumisest varem teatanud, saanuks laupäeval Tokyo turniiri finaalis edetabeli 3. reketit Agnieszka Radwanskat üllatanud venelanna Nadja Petrova (WTA 18.) asetatud mängijate sekka, kuid kuna eestlanna võttis selle otsuse vastu alles mängupäeva hommikul, ei saanud enam tabelit ringi teha ja Petrova jäi asetuseta, mis tähendab, et teda ootavad kohe ees tugevad vastased – otse 2. ringi pääsenud venelanna läheb seal vastamisi 7. asetatud hiinlanna Na Li (WTA 8.) ja itaallanna Francesca Schiavone (WTA 37.) vahelise kohtumise võitjaga.

Kanepi edasine mängukalender on praegu veel lahtine, parimal juhul mängib ta 15. oktoobril Venemaa pealinnas algaval 740 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles