Barcelona kulutab noortele 83 korda rohkem kui Levadia

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona mängijad.
FC Barcelona mängijad. Foto: SCANPIX

Euroopa Klubide Assotsiatsioon (ECA) pani hiljuti kokku raporti, millega saadi ülevaade noortetööst erinevates Euroopa jalgpalliklubides ning koos Barcelona, Arsenali ja Ajaxiga uuriti eraldi ka Tallinna Levadia toimimist.

ECA üsnagi laiahaardeline uuring Euroopa profiklubide noortesüsteemide toimimise kohta võttis täpsema vaatluse alla kümnel erineval finantstasandil opereerivat ja noortetööga silma paistnud Euroopa klubi, vahendab Soccernet.ee.

Viimasel aastakümnel üsna palju Eesti koondislasi kasvatanud Levadia oli üks klubidest, mis raportis oma leheküljed ära teenis.

Levadia noorte eelarve on vaatluse all olnud klubidest oodatult kõige väiksem – aastas kulub noortetööle umbes 120 000 eurot, samal ajal kui Dinamo kulutab sellele 1,3 miljonit, suurklubid Arsenal ja Inter vastavalt 3 ja 6 ning Barcelona koguni 10 miljonit eurot. Levadia eelarve on aga see-eest stabiilne, sest 70% sellest tuleb või vähemalt tuli otse Viktor Levada taskust.

Võrreldes teiste maadega on Eestis ka skautimine piiratud või peaaegu olematu – alla 17-aastased mängijad klubide vahet üldiselt ei liigu ning noormängijate klubivahetamised algavad alles pärast 17-aastaseks saamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles