Schumacheri endine mänedžer: Sauberisse minek on kujuteldamatu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänedžer Willi Weber (vasakul) oma endise hoolealuse Michael Schumacheriga.
Mänedžer Willi Weber (vasakul) oma endise hoolealuse Michael Schumacheriga. Foto: SCANPIX

Michael Schumacheri kuulus eksmänedžer Willi Weber sõnas väljaandele Auto Motor und Sport, et tema arvates tasuks seitsmekordsel maailmameistril tänavuse hooaja lõppedes oma vormel-1 karjäärile lõplikult joon alla tõmmata.

Weber ajas hiljuti asju Schumacheri värskeima isikliku sponsorlepingu sõlmimisel ja jõudis ajalehepealkirjadesse lausega, et kui ta oleks endiselt sakslase agent, sõidaks ta Maranellosse Ferrari meeskonna juhi Luca di Montezemologa rääkima. See äratas spekulatsioonid, et 43-aastane sakslane võib järgmisel hooajal asendada punatiimis Felipe Massat, kes sel hooajal on esinenud alla igasugust arvestust.

Nüüd avaldas Weber aga lootust, et Schumacher ei tee sellist sammu. «Michael ei pea mitte kõige vähematki tõestama. Ta oli maailma parim sõitja. Mänedžerina üritaksin ehk teda Ferrarisse sõitma saada, aga ma ei kujuta ette, et keegi seda tõsiselt võtaks,» lausus Weber. «Kogu lugupidamise juures Michaeli ja tema legendaarse staatuse suhtes – käes on nooremate meeste aeg.»

Vaba koht ootaks sakslast ilmselt ka Sauberis, kuid selle lükke suhtes oli Weber veel kategoorilisem. «Mis jutt see on? Jätkata Sauberis? Eratiimis? Kujuteldamatu. Mul pole midagi Peter Sauberi vastu, sest ta on sel hooajal teinud paremat tööd kui Mercedes. Aga Michaeli sugune mees kuulub kas ülemaailmse firma või kuulsa võidusõidumeeskonna juurde. Ja Sauberis ei suuda ta tiitli eest võidelda,» ütles Weber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles