Hooaja eel on kõik pilgud Los Angeles Lakersil

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pau Gasol ja Dwight Howard moodustavad võimsa eesliini.
Pau Gasol ja Dwight Howard moodustavad võimsa eesliini. Foto: AP/Scanpix

«Fantastiliseks nelikuks» ristitud Kobe Bryantil, Steve Nashil, Pau Gasolil ja Dwight Howardil lasuvad algava hooaja eel suured lootused.

Bryant on 34-, Nash 38- ja Gasol 32-aastane, seega pole neil enam palju aastaid tippmängus jäänud, ent võimalus üheskoos tiitel võita võib reaalne olla juba sel hooajal.

«Olen nüüd Hollywoodis ja sisseelamine ei võtnud kuigi kaua aega,» viskas Nash klubi meediapäeval ajakirjanike ees nalja oma uue trendika soengu üle. «Phoenix Suns ei teinud mulle uut pakkumist ja nüüd olen siin. Ma ei saa ju igavesti mängida ja seepärast otsisin võimalikult tugevat klubi, et enne karjääri lõppu puuduv tiitel võita,» lisas kahel korral liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud kanadalane. «Olen Kobe vastu palju mänginud ja valusaid kaotusi saanud, kuid austan teda mängijana väga.» Vaatamata oma 38 eluaastale on Nash hooaja alguses oma sõnul suurepärases vormis.

Kui LeBron James 2010. aastal Miamisse kolis, kahtlesid paljud, kas tema ja Dwyane Wade suudavad oma ego alla suruda ja ühiselt eesmärgi poole liikuda. Miami meistri tiitel näitab, et suudavad. Nüüd on samasuguses olukorras inglite linna meeskond.  «See saab olema väljakutse, kuidas selliste indiviidide vahel palli jagada. Kuid olen selleks valmis,» ütles Nash.

Pusle on koos

Kui möödunud hooajal võttis Bryant enda peale palju raskeid viskeid, siis nüüd peaks tema elu kergemaks minema.

«Steve aitab mul kindlasti rohkem kergeid viskeid saada ja saan oma tööd seeläbi efektiivsemalt teha. Klubi on täiendusi otsides teinud head tööd ja leidnud mehed, kes sobivad omavahel kokku ja täiendavad üksteist.

Keegi ei pea oma mängu muutma, me kõik teeme erinevaid asju,» kommenteeris Bryant Lakersi uut koosseisu. «Oleme nagu pusle, mille kõik tükid hästi kokku sobivad.»

«Ma ei hakka ajama mingit vastutuse jagamise juttu. Lakers on minu meeskond.»

Peale ülikogenud ja targa mängujuhi suutis filmipealinna meeskond oma ridadesse tuua ka liiga võimsaima korvialuse jõu Dwight Howardi, kes pika ja stressirohke klubivahetuse järel jättis maha Orlando Magicu. «Olen lihtsalt õnnelik, et saan sellises meeskonnas mängida. Annan endale aru, et ma pole siin ainuke täht, ja olen valmis oma mängu teiste järgi kohendama,» rääkis Howard intervjuus liiga kodulehele. «Üritan Kobelt palju õppida ja olen siin selleks, et meeskond meistritiitlini aidata,» lisas keskmängija.

Kui Nashi sõnul on meeskonna suveräänne liider Bryant, siis Howardi sõnul pole Lakers ei Bryanti ega tema meeskond, vaid nende mõlema meeskond, andes mõista, et kavatseb ka ise liidrirolli kanda. Oma 17. hooaega alustaval Bryantil on selles küsimuses kindel arvamus. «Ma ei hakka ajama mingit vastutuse jagamise juttu. Lakers on minu meeskond,» kinnitab Bryant. «Kuid tahan Dwightile öelda, et kui pensionile lähen, saab sellest tema meeskond.» Ise lubab Bryant mängimist jätkata veel paar-kolm aastat.

Kolmel korral liiga parimaks kaitsemängijaks valitud 26-aastane Howard on oluline jõud mõlemas väljaku otsas, koos kogenud Gasoliga moodustavad nad võimsa eesliini, keda saab olema raske peatada igal meeskonnal. Nashi näol on Lakersil üle mitme aasta esmaklassiline mängujuht, kes peaks suutma iga meeskonda ohjata. Peale selle on Bryant kogenum, et Howardi puhul vältida samu probleeme, mis tekkisid tal Shaquille O’Nealiga. Samas on nii Bryant kui Howard mõlemad üsna tujukad staarid ja egode tõttu võib neil lahkhelisid tekkida.

Alati rõõmsameelne Howard käis suvel seljaoperatsioonil ja praegu pole kindel, kas hiiglasekasvu mängumees saab osaleda Lakersi 30. oktoobril peetavas hooaja avamängus Dallas Mavericksiga.

Ka tiitlikaitsja tugevnes

Tähtedest koosnev nelik on välja panna ka tiitlikaitsjal Miami Heatil: LeBron James, Dwyane Wade ja Chris Bosh viisid meeskonna suurima eesmärgini, suvel lisandus Boston Celticsi viskemasin Ray Allen. James hoiab end hooaja eel pisut tagasi. «Olen kümme kuud järjest korvpalli mänginud ja vajan veidi puhkust, et pikk hooaeg lõpuni vastu pidada,» lausus James. Seetõttu võib ta mõnest hooajaeelsest mängust eemale jääda. Wade käis suvel põlvelõikusel, ent treenib juba koos meeskonnaga. Peatreener Erik Spoelstra kavatseb tihti vigastuste käes vaevleva Wade’i mängukoormust sel hooajal rohkem kontrollida, siinjuures peaks abi olema just Allenist.

Möödunud hooajal finaalis Miamile kaotanud Oklahoma City Thunderi põhijõud on koondise eest olümpial suurepärast mängu näidanud Kevin Durant ja mängujuht Russell Westbrook. Neile assisteerivad Hispaania koondise keskmängija Serge Ibaka ning tagamees James Harden.

Eelmine hooaeg annab siiani tunda

Mitut meeskonda kummitab siiani eelmise, lühendatud hooaja järelkaja. Tööseisaku tõttu lühendatud, kuid tihedam mängugraafik pani mängijate füüsise tõsiselt proovile ja paljud ei pidanud sellele vastu. Nii ei saa hooaja alguseks mängukõlblikuks Chicago Bullsi, Minnesota Timberwolvesi ega Washington Wizardsi mängujuhid Derrick Rose, Ricky Rubio ja John Wall. Rubio ja Rose taastuvad põlve ristatisidemete traumadest, Walli põlves on väsimusmurd. «Olen praegu füüsiliselt tugevam kui kunagi varem. Ma ei tea, kuidas ma mängin, kui naasen, ent ootan huviga, mida ma suudan korda saata,» ütles Rose, kes heal juhul pääseb mängima hooaja teisel poolel. Kui ta seda ei suuda, pole meeskonnal suurt edu loota, sest Rose on Bullsi kindel liider, kelle ümber tiim ehitatud on. Ka New York Knicksi tagamängija Iman Schumpert taastub möödunud hooajal saadud põlvevigastusest.

Los Angelese linna teine meeskond Clippers on samuti hädas traumadega, mängujuht Chris Paul mängis juba Londoni olümpial pöidlavigastusega, mis vajas lõikust. Praegu pole kindel, kas ta hooaja alguseks rivis on. Meeskonna teine täht Blake Griffin vigastas enne olümpiat taas põlve, kuid tema on juba täie jõuga treenimas. Ka nende teine mängujuht Chauncey Billups ravib Achilleuse kõõluse vigastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles