Läheb lahti!

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

TÜ/Rocki korvpallimeeskond alustab täna õhtul uut hooaega, kui Balti liiga avamängus kohtutakse Lätis Jelgavaga. Tartu korvpalliklubi juhtkond on kuulutanud selle hooaja eesmärkideks Eesti meistri tiitli võitmise, Balti liigas final-four’i jõudmise ning eurosarjas alagrupist edasipääsemise. Tartu Postimees aga uuris, kas mängijad on uue hooaja eel seadnud omale ka isiklikke eesmärke, mille nimel pingutada.   

Marek Doronin
Kapten

Minu praeguse hetke ainukene isiklik eesmärk on terveks saada ja muu peale ma ei mõtle. Praegu on jalg ikkagi nii suur probleem, et pole mõtet pikemalt ette vaadata.

Eelmise hooaja põhjal võiks ainukesena välja tuua rumalate vigade probleemi. Sellele ehk peaks rohkem tähelepanu pöörama. Praegu on ka raske öelda, kas algviisiku koht on minu käest ära läinud.

Sellel aastal mängin natukene teist positsiooni, aga kuna ma pole saanud ennast tõestada ega mängida, on see praegu muidugi kadunud. Eks tuleb terveks saada ja see uuesti välja teenida. Kindlasti on mul alles ka soov pääseda välismaale mängima, aga kõigepealt tuleb paraneda.
---------------
Vallo Allingu

Minu eesmärgid ühtivad klubi omadega, aga mulle endale on huvitavad euromängud, mida me eelmisel aastal ei mänginud. Neid on küll põnev oodata.

Minu jätkamise vastu tundis eelkõige huvi klubi, aga ma ei välista, et mängin ka järgmisel hooajal korvpalli edasi. Sel aastal on konkurents kindlasti suurem, normaalses klubis peabki see nii olema. See sunnib pingutama, et pääseda rohkem väljakule.

Arvan, et mul on piisavalt motivatsiooni, ja küll hooaeg näitab, kes kui palju mängib. Mind ei häiri ka see, kui olen vahetusmees, mitte põhiviisikus. Rolli mängib ikka rohkem see, mis mängus juhtub.

Arvan, et olen valmis veel üllatama. Minu nõrgim külg on ehk enda üleskütmine mängudeks. Füüsilises tippvormis ma veel ei ole, aga selle pärast ma ei muretse. 
------------
Egidijus Dimsa

Kõige tähtsam eesmärk on ikka võitmine ja hästi mängimine. Kui rääkida minu mänguoskustest, tahaksin kindlasti olla parem kaitsemängus.

Olen kindel, et mängu võitmise võti peitub alati kaitsemängus. Kui rääkida mu suurematest ja kaugematest eesmärkidest, siis eelistan Euroopa korvpalli, mitte NBA-d.
--------------
Timo Eichfuss

Sel hooajal tahaksin võistkonda kindlasti rohkem aidata kui eelmisel ja üle-eelmisel aastal. Siis olid mul vigastused ja mäng ei tulnud nii hästi välja.

Raketikütus sai otsa, aga ma loodan, et nüüd hakkab see jälle piisavalt heleda leegiga põlema. Ise tuleb muidugi kõva mees olla ja treeneri usaldus võita.

Eelmisel aastal kaduski jalavigastuse tõttu enesekindlus ära ja siis oli raske ennast leida. Esimene kord polnudki nii hull, aga peale teist korda käis peast krõps läbi ja hakkasin kartma.

Aga nüüd on kõik hästi. Kaitse kallal tuleb tööd teha ja eks ma olen kuulus selle poolest, et viskan ka mõne ässa, seda ikka juhtub. Järgmised 2–3 aastat ongi mul veel võimalus ennast näidata, pärast enam mitte. Ise tahaks väga sel hooajal korvpallipublikut üllatada.
-------------
Justin Ingram

Mulle on tähtis alustada hooaega kohe hästi tugevalt. Samas tuleb keskenduda ühele mängule korraga ja loodetavasti võidame kohe kaks esimest mängu.

Mulle meeldib võita. Olen mängujuht ja see ongi mu töö, aga ma ei mõtle sellele, et olla meeskonna number üks mängujuht. Senikaua kuni meeskond võidab, olen ka mina õnnelik.

Muidugi üritan olla nii hea liider kui võimalik. Ma ei saa avalikult öelda, mis on mu nõrgad küljed, sest siis teavad seda kõik, aga püüan töötada kõige kallal: visketehnika, kaitsemäng, söötmine. Tahan olla igatpidi hea korvpallur.

Minu unistus on alati olnud NBA ja on siiani, kuid olen juba 26 aastat vana ja naudin oma elu ka praegu.   
--------------
Valmo Kriisa

Ma ei ole kunagi kuulutanud, et sealt toome kulla ja sealt hõbeda. Igas mängus tuleb anda maksimum, küll pärast paistab, kuhu me välja jõuame. Ma ei ole seadnud omale eesmärgiks, et see hooaeg on viimane. Need otsused tulevad ikka kindlatest asjadest.

Minu panus on täpselt selline, nagu suudan anda, ja panustan täpselt nii palju, kui klubi tahab. Me ei ole veel ühtegi liigamängu mänginud ja seetõttu ei saa öelda, kas ma olen klubi ootused täitnud või mitte. Eelmise hooaja lõpp oleks võinud küll paremini minna, sellega ma rahule ei jäänud.

Eks ma pean olema rahul mänguajaga, mis treener mulle annab, ja kui suudan võistkonnale kasulikum olla, saan ka rohkem.

Arvan, et olen sellisel tasemel mänginud viimased kümme aastat ja üllatust pole mõtet loota. Me kõik ju teame, kes on milleks võimeline. 
------------
Tanel Kurbas

Loodan saada võimalikult palju mänguaega ja olla selle aja jooksul võimalikult kasulik. Ei oska öelda, kas minu panus peaks olema mängudes suurem, aga võiks ikka paremini.

Loodan, et hooaja jooksul lähebki mu mäng paremaks. Peale võiks visata ehk rohkem, aga ma pole nagu Saage, kes paneb hullu. Mina viskan peale siis, kui jään vabaks. Aga seda saaks parandada ja ka oma kaitsemängu saaks parandada.

Kõige rohkem on vaja kogemusi, et teha õigel ajal õige otsus. Kas sööta või visata ise. Olen ka mõelnud, kas see jääb minu viimaseks aastaks Tartu meeskonnas, kuid praegu ei oska midagi tarka öelda. Mängin selle hooaja nii hästi ära, kui oskan, eks suvel vaatab, kus midagi pakutakse.

Samuti tahaksin piiri taha minna, mu agent tegeleb sellega. 
--------------
Silver Leppik

Tuleb rohkem mänguaega teenida, millegi muu kallal mul väga nuriseda ei ole. Eesmärk ongi mängida hästi ja saada stabiilselt mänguaega. Seda saab juurde võita ainult platsi peal ennast näidates. Ei tohi rumalusi teha ning peab tegema seda, mida treener tahab ja nõuab.

Eks mänguelemente võib lihvida senikaua, kuni mängid. Iseasi, kui kerge see on ja kui palju aega see kulutab, et veel vanemas eas nooruse apsakaid endast välja juurida.

Olen igal suvel püüdnud oma põrgatamist ja platsinägemist parandada. Siiani pole ma ka mõelnud, kui kaua veel korvpalli mängin.

Ma ei tunne absoluutselt, et jääksin kellelegi millegi poolest alla. Ja niikaua, kui jalgu ei jää, ka mängin. Hea näide on oma meeskonnast võtta – Valmo Kriisa on ju 38, aga ei saa aru küll, et ta on nii vana.
------------
Ivan Neljubov

Tahan, et mu hooaeg saaks hea stardi ning et see kulgeks samamoodi ka edasi. Tahan olla Tartu meeskonna põhitsenter. See on mulle väga tähtis ning olen valmis selleks kõvasti tööd tegema.

Kindlasti on mul vaja parandada korvialust mängu, tuleb lisada agressiivsust, ning samamoodi on vaja parandada kaitsemängu. Minu eesmärk on jõuda mõnda Euroliiga klubisse, pääseda kunagi maailmameistrivõistlustele ja ka olümpiamängudele.
-------------
Brett Nõmm

Mulle on see eelkõige meeskonda sissemängimise hooaeg, et hakkaks Eesti meistriliigas mänguaega saama, samuti mõnes Balti liiga mängus. See annaks enesekindlust ja kogemusi.

Loodan kõvasti areneda, aga mingit utoopiat ma ei loo, et saan näiteks põhitegijaks. Muidugi tahaksin ka olulistes mängudes väljakule saada, kuid minu oskused seda ilmselt praegu veel ei luba. Võibolla järgmisel aastal kannab kael rohkem.

Arvan, et mu nõrgim külg on füüsiline pool, see vajab treenimist. Tugevaim külg on kindlasti mängujoonise lugemine ja väljakunägemine. Kuid kindlasti suurendas meeskonda arvamine mu enesekindlust ja kõik on mind hästi vastu võtnud.  
-------------
Kristo Saage

Arvan, et sellises võistkonnas nagu Tartu Rock ja Kalev/Cramo on mängijad valitud treeneri soovide järgi ja eks igaühel on täita oma koht ja ülesanne. Püüangi teha seda võimalikult efektiivselt.

Minu roll on sel hooajal olla koos Silver Leppiku ja Rain Veidemaniga rohkem viskaja. Siiani olemegi Silveriga võrdselt mänguminuteid jaganud. Viskamist peab muutma stabiilsemaks. Ega mängudes visked kergelt kätte ei tule. Eesti liigas võid ehk veel mõne mööda panna, aga eurosarjas ei saa lubada endale mingeid eksimusi.

Ma olen juba küllalt vana mängumees ja kuigi püüan sel hooajal anda endast maksimumi, peab samas hakkama vaatama, et kui midagi head ei tule, kas siis on üldse mõtet jätkata või peab mõne muu elukutse vaatama. Lõpmatuseni ju korvpalli ei mängi.
--------------
Saimon Sutt

Kindlasti tahan mängudest kogemusi saada ja ka mänguaega võita. Olulistes mängudes pole see võimalus väga suur, aga nõrgemate vastaste vastu küll. Valga vastu näiteks.

Minu tugevaim külg on põrgatuse pealt viskele minek. Paljud seda ei tee. Ka vabavisked on head – tabavus üle 90 protsendi. Ent kaitsemängu ja ka mängulugemist tuleb parandada. Igal juhul on mul uhke tunne suures Rockis mängida.
---------------
Joosep Toome

Olen uues keskkonnas ning üritan kiiresti sisse elada ja aidata nii palju kui võimalik. Siiani on võistkonnaga kohanemine läinud väga hästi. Eesti on ju väike riik ning kõik tunnevad kõiki.

Suvel oli mul põlvedega häda, nüüd üritan need korda saada ja siis äkki teenin ka järgmiseks hooajaks lepingu. Püüan põlvi võimalikult palju ravida, võibolla tuleb mingis trenniosas tagasi tõmmata. Pärast suuri koormusi valutavad need rohkem.

Ei tahaks öelda, et seepärast võibki algav hooaeg jääda mulle viimaseks, kuid kahjuks ei saa praegu pikemaid plaane teha. 
-----------
Rain Veideman

Minu roll jääb ikka samaks, nagu see on alati olnud. Kõigepealt on vaja ennast täiesti terveks ravida ja siis vaatame edasi. Mingil määral jalaprobleem ikka kammitseb natuke.

Mängides see tunda ei anna, aga häirib teadmine, et see võib iga hetk hullemaks minna.

Eks iga mängija tahab anda endast sada protsenti ja et võistkond alati võidaks. Sealt võiks tekkida ka võimalused, et keegi sind märkab ja saad kuhugi edasi minna.

Üks asi, mida peaksin mängudes rohkem kasutama, on keskpositsiooni vise. Tihtipeale on mul võimalus see vise ära teha, aga ronin ikka sinna pika käe alla. See pole omaette eesmärk, aga seda võiks uuel hooajal parandada.

Tartu Postimees pakub hooaja eesmärkideks

• Eesti meistriliiga – esikoht

• Balti Liiga – esikoht

• EuroChallenge – alagrupist edasipääs

• Iga mäng – võidelda, nii et veri ninast väljas!

• Fännid – ärgake ja toetage meeskonda nii võitudes kui kaotustes!




 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles