Tartlased said nimesponsori, Selver üritab omal jõul

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu meeskonna sponsorlepingu allkirjastasid klubi mänedžer (vasakul) ja Bigbanki Juhatuse liige Kaido Saar.
Tartu meeskonna sponsorlepingu allkirjastasid klubi mänedžer (vasakul) ja Bigbanki Juhatuse liige Kaido Saar. Foto: Toomas Huik

Eelmisel aastal nii Eesti kui ka Eesti-Läti ühisliigas võidutsenud Tartu Pere Leib jätkab algaval hooajal tiitlite püüdmist uue nime all ning ka mõnevõrra muutunud koosseisuga. Eile avalikustati, et klubi hakkab kandma nime Bigbank Tartu. Kevadel tartlastele kahes finaalis alla jäänud Tallinna Selver loodab vaatamata vähenenud eelarvele ja vaid Eesti palluritele toetudes tõusta taas absoluutsesse tippu.

Mullu kaks tiitlit võitnud Tartu ridadest on kahe hooaja vahel lahkunud Martti Juhkami (liitus Selveriga), Siim Ennemuist (liitus TTÜga) ja Kristo Kollo (keskendub rannavõrkpallile). Ainsa leegionärina on tartlaste nimekirjas Artis Caics, kuid pärast lepingu allkirjastamist nimesponsoriga loodetakse meeskonda võimaluse korral veel täiendada. Klubi eelarve on tänavusel hooajal umbes 200 000 eurot.

«Oleme parasjagu noori juurde võtnud ja kindlasti on meil huvi, et nad saaksid kogemusi. Vähemalt üks mees on nüüd juurde tulemas ning seda temporündaja positsioonile,» sõnas tartlaste juhendaja Rainer Vassiljev.

Eelmisel aastal Tartule nii Eesti kui ka Eesti-Läti ühisliiga tiitli kaotanud Tallinna Selver alustab tänavust hooaega vaid siinsete palluritega. Kogenumatest meestest on tiimis Argo Meresaar, Kristjan Õuekallas ja Asko Esna. Üldse on tiimis vaid viis meest, kelle sünniaasta jääb 80ndatesse.

«Välismängijaid sel aastal pole, lõplik otsus tuleb selle koha pealt 15. jaanuariks. Siis oleksime esimest korda välisabita,» tõdes Selveri juhendaja Avo Keel. «Eelmisel aastal sai Tartu kaks tiitlit ja meie ühe. Arvan, et tänavu poleks üllatus, kui igal trofeel on erinev omanik.»

Kahe suurfavoriidi kõrval sihivad kõrgeid kohti ka Pärnu VK ja TTÜ. Kahe hooaja vahel on Pärnu seejuures ka meeskonda oluliselt tugevdanud – klubiga on liitunud ungarlasest diagonaalründaja Istvan

Schulcz, kanadalasest sidemängija Olgerd Petersell ning Itaalia esiliigast kodumaale naasnud Kardo Kõresaar.

«Eesmärgid on kõrged ja kõrgemad kui mullu ning ka ettevalmistus on kulgenud paremini. Kõresaarest loodame selget liidrit kogu meeskonnale,» tunnistas Pärnu peatreener Urmas Tali.

«Meil on liikumisi olnud vähe ning loodame meeskonna tasemetõusuga saada vastu teiste rahakotile,» lisas TTÜ juhendaja Aigor Kaibald.

Tänavusel hooajal osaleb liigas kümme meeskonda. Lisaks eespool mainitud klubidele on Eesti tiimidest võistlustulle astumas veel Valio Võru ja Rakvere. Läti klubidest osalevad Lase-R, Poliurs/Ozolnieki, Daugavpils Universitate ja Biolars/Jelgava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles