Rüütli vihje: väravas seisab Pareiko

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko.
Sergei Pareiko. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise pöidlahoidjaid viimastel päevadel enim erutanud küsimus, kas väravas seisab Pavel Londak või Sergei Pareiko, näib olevat lahenduse leidnud. Peatreener Tarmo Rüütli vihjas tugevasti Pareiko suunas.


Laupäeval platsile astuva puuriluku nime pärimine rahvusesinduse lootsi Rüütli käest polnud lihtne ülesanne. Eriti kui silmas pidada, et tema sõnul on mõlema puhul tegemist suurepärase väravavahiga. Rüütli võttis lõpuks arvesse kõiki aspekte ning kui «mehed joonele panna», kujunes Rüütli selgeks soosikuks Pareiko.



«Arvesse tuleb võtta viimase aja sooritusi klubi eest ning kui nii võrrelda, siis kaldub valik selgelt ühe mehe suunas,» märkis Rüütli. «Teise talvine ettevalmistusperiood on aga vigastuspausi tõttu meile kõigile teada.»



Londak fännide südames


Kui lähtuda Rüütli vihjetest, siis mida sellest järeldada? Pareiko on Venemaa meistrisarjas viimasel ajal näidanud Tomski Tomi eest suurepäraseid esitusi ning näiteks hiljutises liigakohtumises ka UEFA karikasarjas konkurentsis püsiva kuulsa Moskva CSKA vastu oli ta 1:0 võidumängus peakangelane. Vähe sellest, Pareiko valiti terve vooru peale tugeva Venemaa liiga parimaks väravavahiks.



«Ei saa öelda, et ma olen supervormis, kuna CSKA vastu sain kaitsjatelt väga palju abi,» jäi Pareiko tagasihoidlikuks, kuid lisas: «Samas tegin ka paar head tõrjet.»



Londaku hooaja algus on aga kõike muud kui muljetavaldav ning seda mitte tema vormi pärast, vaid seetõttu, et ta on vaid napilt kuu aega mängida saanud – talvise ettevalmistusperioodi rikkus vigastus.



Poleemika ja suur arutelu tekkiski just seetõttu, et Londak on end suurepäraste esitustega Eesti jalgpallifännide südamesse mänginud. Kes ei mäletaks oktoobris peetud MM-valikmängu Türgiga, kus kohtumise lõppedes skandeeris publik: «Pavel, Pavel, Pavel!»



Ja tõsi, kui polnuks Londakut ja tema fantastilisi pareerimisi, võinuks Euroopa meistrivõistluste poolfinalist Türgi võtta mitmeväravalise võidu.



Pareiko räägib kaitsjatega


Londak on tõestanud, et just reaktsioonitõrjed on vaieldamatult tema suurim trump. Ka väljakumängijad, kes küll ei tahtnud kahte puurilukku omavahel eriti võrrelda, kuna mõlemad olevat suurepärased, tõid Londaku eelisena välja just selle.



Pareiko tugevuseks peetakse aga seda, et ta suudab oma kõva- ja selgehäälse juhendamisega kaitseliini väga edukalt aidata.



«Pareiko suur pluss on rohke suhtlemine mängijatega. Väravavaht viimase mehena näeb kõiki liikumisi ning sellisest juhendamisest on kaitsjatele palju abi,» sõnas sõltuvalt vajadusest kas kesk- või vasakkaitses mängiv Klavan, kes lisas, et kui mees postide vahel seda ei tee, lisatakse eksimused ikkagi kaitseliini paturegistrisse. «Samas pole puurilukk selles süüdi, kui pallid liinist läbi tulevad.»



Londakule ja Pareikole lisaks on Eestil veel häid väravavahte võtta ning tundub vägisi, et just see on sinisärklaste kõige suurem tugevus. Ei tasu ju unustada, et seekord jäid koondiseukse taha Norra kõrgliigas mängiv Artur Kotenko ning FC Flora esiväravavaht, suurepärase penaltitõrjumisvaistuga Mihkel Aksalu.



«Konkurents väravavahtide seas on tõepoolest praegu suur,» kinnitas kaitseliini liider Raio Piiroja. «Meil on neli väga heal tasemel meest.»



Meeskondadevahelises mõõduvõtus on võimalik jääda viiki, kuid enamasti mängitakse jalgpalli võidu peale, mille nopib üldiselt see, kes on parem. Ka väljakule pääsevad need mängijad, kes on parimad, ning midagi ei ole teha, vähemalt praegu edestab suurepärases vormis Pareiko Londakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles