Kui raske on Eesti puuriluku elu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom
Mart Poom Foto: Reuters / Scanpix

Kui Eesti jalgpallikoondisel langeb välja üks põhiline kesk- või poolkaitsja, tekib kohe probleem, keda väljakule panna. Väravavahtide seas valitseb hoopis teistsugune seis, häid mehi on liigagi palju ning küsimus on hoopis, kes platsile saata ja kes pinki nühkima jätta. Eesti läbi aegade parima väravavahi Mart Poomi arvates tuleb mitmekesist valikut ainult tervitada.


«Konkurents viib edasi,» sõnas karjääri jooksul 119 maavõistlusmängu pidanud Poom. «Ei tohi mõelda, et on raske, kuna juba kutsutute hulgas on au olla.»



Ja samas, kas FIFA edetabelis 126. kohta hoidva Eesti koondise puuriluku elu ongi just meelakkumine? Enamik vastaseid on eeldatavalt tugevamad ning tõenäosus, et põhiline tegevus toimub just sinisärklaste värava all ja puur täis pommitatakse, on suur.



«Loomulikult pole Eesti koondise väravavahil kergeid mänge, kuid tuleb teha palju tööd ja viriseda ei tohi,» arvas Poom. «Tuleb jääda positiivseks ja mõelda selle peale, et sul ongi nii suurem võimalus oma oskusi näidata ning miks mitte seetõttu pääseda mõne suurema klubi vaatevälja. Oled ju viimane mees, kellel võimalik midagi päästa.» (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles