Alonso: Hamilton teeb McLarenist lahkudes õigesti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso (paremal) kiidab Lewis Hamiltoni otsust McLarenist lahkuda.
Fernando Alonso (paremal) kiidab Lewis Hamiltoni otsust McLarenist lahkuda. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja üldliidri Fernando Alonso arvates teeb Lewis Hamilton igati õigesti, kolides uuest hooajast McLareni meeskonnast Mercedesesse.

Hamilton ja Alonso olid McLarenis 2007. aastal meeskonnakaaslased, ent hooaega varjutas nende omavaheline terav võitlus, mis kohati isegi tülideks paisus. Järgmisel hooajal läks Alonso üle Renault'sse ja seejärel Ferrarisse ning leiab, et Hamiltoni otsus lahkuda on igati normaalne.

«See on tema karjääris uus samm ja minu meelest tuleb see talle ainult kasuks,» sõnas hispaanlane. «Kunagi lahkus Alain Prost, siis Ayrton Senna, seejärel mina ning nüüd Lewis. Ja tavaliselt on mindud paremat elu otsima. McLaren pole viimased 14 aastat tootjate tiitlit võitnud ja samas on neil nii mõnigi kord olnud stardirivi parim auto. Kahtlemata tahab ka Lewis võita,» torkas Alonso.

Ehkki Mercedes pole seni suutnud esikohakonkurentsis eriti kaasa rääkida, usub Alonso, et koos Hamiltoniga on see igati võimalik. «Ta on üks sarja paremaid sõitjaid ja järgmisel aastal naudib ta tõenäoliselt sõitmist rohkem. Arvan, et uuel hooajal pretendeerib ta meistritiitlile, sest Mercedes on koos Ross Brawniga tippmeeskond ja nende selja taga on suurfirma ammendamatu toetus,» kommenteeris Alonso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles