Kiiruisutaja pihtimus: rikkusin treeneri nõudmisel konkurendi uisu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Cho.
Simon Cho. Foto: SCANPIX

USA olümpiakoondisesse kuulunud kiiruisutaja Simon Cho tunnistas oma endise treeneri Chun Jae-su vastase kohtuprotsessi käigus, et rikkus mullusel MMil juhendaja käsul kanadalasest konkurendi uisu.

Cho tunnistas, et kui USA meeskond poolteist aastat tagasi Poolas peetud MMil konkurentsist langes, rikkus ta kanadalase Olivier Jeani uisu. Jean ei saanud seetõttu meeskonnasõidus võistelda, Kanada saatis lubatud nelja asemel rajale vaid kolm sportlast ja jäi viimaseks.

Tegu pole aga kaugeltki rängima asjaga, milles endist Lõuna-Korea koondise treenerit Chuni süüdistatakse. Üheksateist sportlast, sealhulgas viis olümpiamedalisti on esitanud Chuni vastu erineva sisuga kaebusi, mis puudutavad nii füüsilist, verbaalset kui ka psühholoogilist ahistamist. Ühe uisutaja olevat Chun vastu seina tõuganud, samuti solvas ta väidetavalt alatasa naissõitjaid, nimetades neid paksudeks. Ka sundis ta vigastatud sportlasi taastumise asemel treenima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles