Kaljut lahutab tiitlist kõigest üks võit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hidetoshi Wakui.
Hidetoshi Wakui. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel alistas Nõmme Kalju Narvas 2:0 sealse Transi ja  vajab klubi ajaloo esimese meistritiitli kindlustamiseks nüüd järelejäänud neljast kohtumisest veel vaid ühte võitu.

Tasavägiselt alanud kohtumises jõudis Kalju avapoolaja keskel ootamatult kiiresti kaheväravalisse eduseisu, kui vaid minutilise vahega olid täpsed esmalt Alo Bärengrub ja seejärel Tarmo Neemelo. Seis 2:0 püsiski kohtumise lõpuni, ehkki teisel poolajal domineeris Trans ja korra pidid Kalju mängijad ka palli väravajoonelt päästma.

Kui mängida jääb neli vooru, edestab Kalju turniiritabelis teisel kohal olevat FC Florat 11 punktiga ja võib tiitli kindlustada juba teisipäeval, kui kell 16.30 kohtutakse Saaremaal Kuressaare meeskonnaga. Flora sai 3:1 jagu Tallinna Kalevist ja on omakorda hõbemedalipretendent, sest viimases voorus 2:1 Viljandit võitnud FC Levadial on küll nendega võrdsed punktid, ent ta on pidanud ühe mängu rohkem.

Mullu pronksmedali teeninud, ent tänavu tõenäoliselt alles viienda tabelikohaga leppima pidava Transi presidendi Nikolai Burdakovi sõnul ootab meeskonda ees uuenduskuur. «Järgmisele hooajale vaadates on selge, et komplekteerimisel tuleb teha suuri muudatusi ning tänavu meeskonda altvedanud mehi uuel hooajal Transi ridades ei näe,» rääkis Burdakov kohtumise vaheajal TV 6-le. «Uue treeneri Sergei Prihhodko uus nägemus kahjuks ei haakunud mängijatega. Ka vahetasime kahe hooaja vahel välja 70 protsenti mängivast koosseisust, aga need, kellelt ootasime liidriks tõusmist, seda paraku ei suutnud,» nentis Burdakov.

Tabeli alumises otsas võõrustas punane latern Tartu Tammeka ellujäämismängus Kuressaaret. Hädasti võitu vajanud tartlased lubasid hoopis külalistel tunni möödudes 2:0 eduseisu asuda, ent 80. minutiks särasid Alex Nimo ja Kaspar Kaldoja tabamuste järel tablool viigipunktid. Tartu surus veel meeleheitlikult ja korra käis pall ka Kuressaare värava postis, ent skoor enam ei muutunud.

Tammeka jääb kolm vooru enne hooaja lõppu 9. kohal olevast Tallinna Kalevist maha viie punktiga, järgmises voorus kohtutakse juba omavahel.

Meistriliiga

Eesti meistriliiga

Narva Trans – Nõmme Kalju 0:2, Tallinna Flora – Tallinna Kalev 3:1, Tallinna Levadia – Viljandi 2:1, Tartu Tammeka – Kuressaare 2:2, Sillamäe Kalev – Paide Linnameeskond 1:2.

Tabeliseis: 1. Kalju 85 p, 2. Flora 74 p, 3. Levadia 74 p, 4. Sillamäe Kalev 51 p, 5. Trans 45 p, 6. Paide 41 p, 7. Viljandi 25 p, 8. Kuressaare 22 p, 9. Tallinna Kalev 21 p, 10. Tammeka 16 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles