Otepääl tekib suusatamise MK-etapi korraldamise võimalus alles 2015. aastal

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapp võib järgmisel korral toimuda 2015. aastal.
Otepää MK-etapp võib järgmisel korral toimuda 2015. aastal. Foto: Toomas Huik

Rahvusvahelise suusalidu FIS töökoosolekul otsustati, et järgmine kord on Otepääl võimalik korraldada murdmaasuusatamise MK-etapp 2015. aastal. Sealt edasi, peaks siiani Eesti üheks olulisemaks spordisündmuseks olev üritus, toimuma üle aasta.

 

«Korraldajad riigid jagati kolme gruppi: esimeses olid need, kus MK-etapp toimub iga aasta, teise kuulusid need riigid, kus etapp hakkab toimuma üle aasta, kolmanda seltskonna moodustavad aga uued soovijad. Meie kuulume teise gruppi,» rääkis FISi kalendrikomisjoni kuuluv Jaak Mae. «Lisaks meile hakkavad üle aasta etappi korraldama Tšehhi, Sloveenia ja Prantsusmaa. Seejuures Sloveenia peab Rogla etapiga ootama 2016. aastani.»

Mae sõnul arvestati riikide gruppidesse jagamisel rahvuste karika punkte, FISi sponsorite esindatust, teleauditooriumit ja korraldamisele antud hinnanguid. Otepää pälvis maksimumpunktid vaid viimases kategoorias.

MK-etappide korraldusõiguste jagamise põhimõtete selgitamine oli juba kevadel paljude väiksemate suusariikide põhiküsimus. Sügiseseks koosolekuks saidki kriteeriumid paika. «Vahepealsetel aastatel on võimalik kalendrisse pääseda juhul, kui keegi loobub või ei saa korraldamisega hakkama. Niisama taotluse esitamisel pole ilmselt mõtet,» nentis Mae.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles