Endine esireket Marat Safin pani karjäärile ilusa punkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Safin
Marat Safin Foto: AP / Scanpix

Endine meeste tennise maailma esireket Marat Safin lõpetas täna võitlusliku mängu järel oma karjääri. Edetabeli 65. reketil Safinil tuli Pariisis 2,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Masters-sarja turniiri teises ringis pea kaks tundi kestnud kohtumises tunnistada maailma viienda numbri, tänavuste USA lahtiste meistrivõistluste võitja Juan Martin del Potro 6:4, 5:7, 6:4 paremust.

Erinevalt eelmisest mängust, näitas Safin täna oma parimate päevade tennist, kuigi sekka tuli ka talle omapäraseks saanud reketiloopimist.

Esimene sett kulges tasavägiselt seisuni 3:3, siis õnnestus Del Potrol Safini serv murda ja lõpuks 6:4 setivõit võtta. Teine sett oli samuti üsna võrdne. Del Potrol oli küll märksa rohkem murdevõimalusi, ent hoopis Safin suutis seisul 6:5 argentiinlase servi murda ja mäng otsustavasse setti viia.

Kolmandas setis õnnestus Del Potrol aga juba seisul 1:1 Safini serv murda, sellest piisas, et lõpuks nii sett kui ka matš võita.

14 000 pealtvaatajat mahutavas Bercy hallis Pariisis jälgis kohtumist pea täismaja, neist valdav enamus elas maruliselt kaasa just Safinile.

Safin, üks karismaatilisemaid meestennisiste, teatas tänavuse aasta alguses, et see jääb tema viimaseks hooajaks profitennisistina. «Viimasel ajal on üha raskem ja raskem asjad pakkida ja oma kodust mitmeks nädalaks ära minna,» tunnistas Safin pärast rasket avaringi mängu Pariisis. Lisaks tunnistas ta, et pole viimase poole aasta jooksul enam eriti tõsiselt trenni teinud.

Tatari päritolu Safin on Pariisi Mastersi võitnud kolmel korral – 2000., 2002. ja 2004. aastal.

Jaanuari lõpus 30-aastaseks saav Safin võitis karjääri jooksul kaks suure slämmi turniiri – 2000. aastal alistas ta vaid 20-aastasena US Openi finaalis kodupubliku lemmiku Pete Samprase, 2005. aastal sai ta Austraalia lahtiste finaalis jagu lleyton Hewittist. Ühtekokku võitis Safin karjääri jooksul 15 turniiri.

1997. aastal profikarjääri alustanud Safin tõusis maailma esireketiks 2000. aasta 20. novembril, sel hetkel oli ta ajaloo noorim ja pikim (Safin on 193 cm pikk – toim) meeste edetabeli esinumber. Kui Safini noorem õde Dinara Safina tänavu kevadel naiste tabeli etteotsa tõusis, said neist läbi aegade esimene õde ja vend, kes mõlemad oma karjääri jooksul esireketid olnud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles