Henri Kaar esitas EOKle protesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kaar
Henri Kaar Foto: redbull.teamvosa.ee/uploads/henri.jpg

RS:X klassis Eestile olümpiapileti kindlustanud Henri Kaar esitas Eesti Olümpiakomiteele protestikirja.

«Olümpiale saadab sportlased mitte alaliit vaid olümpiakomitee. Ainuke võimalus Jahtlubide Liidu minu suhtes diskrimineeriva otsuse vastu protestida on läbi olümpiakomitee,» rääkis Henri Kaar protestikirja esitamise põhjustest Eesti Televisioonile.

Jahtklubide liidu peasekretäri Ott Kallase sõnul oli neil paika pandud Eesti-sisene valiksüsteem, mida rakendati olümpiakoha võitmise järel. Pekingisse pääses sportlane, kes esines kõige paremini märtsi lõpus ja aprilli alguses Hispaanias Palma de Mallorcal või aprilli lõpus Prantsusmaal Hyeresi regatil. Sellele lisati ka Eesti edetabel.

Punktide kokkuliitmisel lunastas olümpiapileti Johannes Ahun.

Oma purjeklassi maailma edetabelis 95. kohal olev Ahun on varem tõdenud, et Pekingi olümpial pole temast kõrgete kohtade eest võitlejat, kuid on kindel, et loota medalit neli aastat hiljem Londonis pole sugugi õhust võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles