Jõulukink olümpiavõitjale – Vancouverisse sõit jääb ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frode Andresen
Frode Andresen Foto: Scanpix Sweden

Norra meeste laskesuusatamise koondise peatreener Mikael Löfgren otsustas vahetult enne jõule avalikustada Vancouveri olümpiale sõitvate sportlaste nimed. Frode Andreseni jaoks oli tegemist üsnagi ebameeldiva jõulukingiga, kuna kolmelt olümpialt kõiki karva medaleid võitnud sportlane Vancouveris võistelda ei saa.

Löfgren nimetas koondisesse viiekordse olümpiavõitja Ole Einar Bjørndaleni, Emil Hegle Svendseni, Lars Bergeri, Alexander Osi, vanameister Halvard Hanevoldi ning noore talendi Tarjei Bø, vahendab Dagbladet.

36-aastane Andresen, kes võitis 2002. aastal Salt Lake Citys teatesõidus kulla, 1998. aastal Naganos sprindis hõbeda ja 2006. aastal Torinos pronksi, pole viimasel ajal väga tihti isegi MK-sarjas võistlema pääsenud, näiteks eelmisel hooajal osales ta vaid neljal etapil, oma parima tulemuse saavutas ta aga just olümpiaradadel, saades Vancouveri MK-etapil 20 km sõidus kuuenda koha.

Eelmisel nädalal võistles Andresen ka Pokljuka MK-etapil, kus sai 20 km sõidus seitsmenda koha. Andresen lootis, et teenis tänu heale tulemuse võimaluse võistelda ka jaanuarikuistel etappidel Oberhofis, Ruhpoldingus ja Anterselvas, et püüda kindlustada koht olümpiakoondises, ent Löfgreni tänane avaldus nullis kõik tema lootused.

Norras on Löfgreni seesugune otsus tekitanud ka mõningast pahameelt, sest puhtalt tänavuse hooaja järgi võttes on Hanevoldi parim tulemus kaheksas koht ehk grammi võrra nõrgem kui Andreseni seitsmes koht.

«Hanevold teenis koha olümpiakoondises eelkõige seetõttu, et ta on teatesõidus äärmiselt vajalik lüli,» selgitas Löfgren.

Hanevold tunnistas ka ise, et polnud enne lõplikku kinnitust kindel, kas ta pääseb Vancouverisse. «Enne kui kõik faktid pole laual, olen alati ebakindel,» selgitas ta. «Mõtlesin ainult sellele, et pean olema pärast jõule heas vormis, et Oberhofis ja Ruhpoldingus võistelda. Tegelikult on need võistlused endiselt tähtsad, kuna tulemuste põhjal pannakse paika, kes millistel distantsidel startida saavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles