Kas Baruto vastab kahtlejatele?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Eesti sumoproff Kaido Höövelson alias Baruto alustab pühapäeval esimest korda suurturniiri ozekina.

Esimesel kahel päeval kohtub eestlane vastavalt Tochinoshini ja Homashoga, kes peaks eestlasele suhteliselt lihtsad vastased olema.

Ometi on eksperdid löönud kahtlema, kas Baruto kõige kõrgemasse tippu suudab pürgida.

Kuigi baruto ise on väljendanud kindlat soovi vähemalt järgmisel aastal yokozunaks tõusta, siis näiteks Jaapani ajaleht The Japan Times ennustab, et ozekiks tõusnud Barutost ei saa ilmselt ka 2011. aasta lõpuks sumomaailma ihaldatuima tiitli yokozuna omanikku.

«Baruto on tohutult tugev, suur isiksus ja vahva võitleja, kuid tal napib tapjainstinkti,» kirjutas ajaleht. «9.-23. maini kestval Natsu Bashol võib ta koguda kahekohalise arvu võite. Barutol lasub surve, mida ta varem pole tundnud. Ozekina loodetakse temalt iga matši võitu. Välismaalase Baruto igat liigutust vaadatakse kahes riigis.»

Üsna negatiivselt on meelestatud ka kihlveoportaal Unibet, kes ei usu samuti, et eestlane järgmisel aastal ala valitsejaks tõuseb. Kui see peaks juhtuma, saab panustaja oma raha tagasi 25-kordselt.

Ka turniirieelsel ühistreeningul oli Baruto liimist lahti, kui võitis 20 matšist vaid 10. Eestlane tunnistas siis, et ozeki'ks tõusmisega kaasnenud kohustused on teda väsitanud.

Kommenteeri: kas ka sina arvad, et Baruto ei suuda isegi järgmise aasta lõpks yokozunaks tõusta?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles