USA suurim ajaleht: kas Baruto päästab sumo?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto.
Baruto. Foto: SCANPIX

Tiraaži poolest USA suurim ajaleht Wall Street Journal üllitas artikli, milles arutletakse küsimuse üle, kas Eesti sumomaadleja Kaido Höövelson alias Baruto suudab viimasel ajal skandaalidest läbi imbunud väärika ala päästa.

Ajalehe sõnul võib just eestlane Baruto olla staar, keda Jaapani rahvusspordiala vajab.

12. mail ilmunud Wall Street Journal märkis ära, et esimest korda ozeki'na turniiri alustanud Baruto oli seks hetkeks võitnud neljast matšist neli ja fännid loodavad, et õige pea tõuseb eestlane ka sumohierarhia tippu ehk yokozuna'ks.

25-aastast Barutot tutvustatakse kui sumomehe kohta küllaltki trimmis keha ja glamuurse välimusega meest, kes väljanägemiselt meenutab kuulsat filmistaari Leonardo di Capriot. Sarnasusele on varem viidanud ka jaapanlased. Tema fänne inspireerivat ka lugu, kuidas tavalisest talupojast väärika ala tippu jõuda.

Wall Street Journali meelest on käitumiselt korrektne ja lahke Baruto just see mees, keda sumomaailm vajab. Eriti selles valguses, et endine yokozuna Asashoryu sarjast skandaalide pärast lahkus – mongol sattus nimelt baarikaklusesse, mis tuli välja, oli ta enda algatatud. Ajaleht mainib veel kanepisuitsetamisskandaale ja noorsumotoride surnukspeksmist. Kõigest selles tulenevalt on sumofännide hulk viimasel ajal kõvasti kahanema hakanud. Lisaks on noored jaapanlased võtnud sõna teemadel, et sellised traditsioonid, nagu sumomaailmas valitsevad, modernsesse Jaapanisse ei sobi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles