Treener vägistas õpilasi: nad jooksevad siis kiiremini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uganda üks kuulsamaid jooksjaid Moses Kipsiro rääkis avalikult, kuidas koondise treener vägistas tiimi naisliikmeid.
Uganda üks kuulsamaid jooksjaid Moses Kipsiro rääkis avalikult, kuidas koondise treener vägistas tiimi naisliikmeid. Foto: SCANPIX

Uganda parlament asus uurimia süüdistusi, mille kohaselt vägistas sealse jooksukoondise peatreener naisjooksjaid, et viimased hakkaksid kiiremini jooksma.

Süüdistuste kohaselt kasutas võistkonna treener seksuaalselt ära naisjooksjaid eelmisel kuul toimunud Aafrika krossijooksu meistrivõistluste eel, kirjutab Mail&Guardian.

«See on häbiväärne, et treener kasutab seksuaalselt ära noori tüdrukuid ja võib sellest seejuures puhtalt pääseda,» sõnas Uganda parlamendi liige Betty Amongi. «Asume asja parlamendi tasemel uurima.»

Skandaal tuli avalikkuse ette, kui riigi üks kuulsamaid meesjooksjaid Moses Kipsiro rääkis avalikult naiskonnakaaslaste murest. Kipsiro sõnul oli treener naisjooksjatele väitnud, et nad peavad temaga seksima, kuna sellisel juhul jooksevad nad tulevikus kiiremini. «Kui naiste privaatsed piirkonnad on laienenud, siis liiguvad jalad kergemini,» oli vägistaja naistele väitnud.

Vastavalt seadusele ei ole lubatud treeneri nime praegu avalikkuse ette tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles