Räikköneni põhjendus kehvale esitusele: viga on sõidustiilis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkonen Hiina vormel-1 etapil.
Kimi Räikkonen Hiina vormel-1 etapil. Foto: SCANPIX

Eilse Hiinas vormel-1 etapi kaheksanda kohaga lõpetanud soomlane Kimi Räikkönen tunnistas pärast võistlust, et tema kahvatu sõidu põhjus võib olla tema sõidustiilis.

MM-sarja kokkuvõttes 12. kohta hoidev soomlane tunnistas, et tegemist oli tema jaoks keerulise nädalavahetusega. «Põhjuseid ei oskagi kohe öelda. Loodetavasti leiame vea üles ja suudame selle ka kõrvaldada,» sõnas Räikkönen Sky Sportsile.

«Olin üldiselt aeglane. Viimane komplekt rehve oli alguses päris hea, kuid seejärel läks taas keerulisemaks,» tunnistas Ferrari roolis kihutav soomlane.

Samas tunnistas Räikkönen jahedas ilmas ei saanud ta rehve kõige paremini tööle ja asi võib olla tema sõidustiilis. «Ma ei tea, kas probleem on rehvide temperatuuris, mida ma ei saa päris paika. Uute rehvidega tundub asi korras olevat, kuid mõne aja pärast läheb taas raskemaks,» sõnas ta. «Arvatavasti on asi seotud minu sõidustiiliga ning ka ilmaga. Ma arvan, et peaksin rehvidega rohkem vaeva nägema. Jaheda ja vihmase ilmaga on mul ka varasematel aastatel probleeme olnud ja ma ei ole saanud rehve korralikult toimima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles