Selgusid judokoondise vastased EMil

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis.
Juhan Mettis. Foto: Liis Treimann

Täna selgusid eesti judokate esimese ringi vastased neljapäevast pühapäevani kestval judo Euroopa Meistrivõistlustel.

Eesti judokoondise liikmetest sõidavad Prantsusmaale Montpellieri Künter Rothberg, Aleksandr Marmeljuk, Grigori Minaškin ning Juhan Mettis. Kahjuks peavad vigastuse tõttu tiitlivõistluse kõrvale jätma Jevgeni Salejev ning Georgi Ladõgin.

EM-i teisel võistluspäeval (reedel) on ainukese eestlasena võistlemas Rothberg, kes on koondise staažikaim liige. 30. aastasel Rothbergil on ette näidata EM-i pronksmedal aastast 2006. Esimese ringi vastaseks sattus kehakaalus -73kg maadlevale Rothbergile rumeenlane Danculea. Tegemist on juba tuttava konkurendiga, sest näiteks samal EM-l, kus Rothbergil õnnestus pronksmedal võita, sai rumeenlane viienda koha. Viimati kohtusid nad 2011. aastal, kui peale jäi rumeenlane.

Laupäeval asuvad võistlustulle ülejäänud koondise liikmed ning just raskemates kehakaaludes on esindatud kõige rohkem eestlasi. -90kg kehakaalus võistlev Marmeljuk sai eelmise aasta EM-l hakkama turniiri suurima üllatusega, kui alistas esimeses ringis olümpiavõitja ja ühe kuulsaima judoka Ilias Iliadise. Nüüd tuleb tema esimene vastane Hollandist, kellel nii suuri tiitleid ette näidata pole. Siiski on Van T End’i näol tegemist noore andeka judokaga, kes on 2013. aasta lõpul võitnud Grand Prix’l teise koha ning sama saavutust korranud ka kaks kuud tagasi toimunud Düsseldorfi GP-l.

Kehakaalus -100kg astub üles eestlaste suurim lootus Minaškin, kes on juuniorite MM-i pronksmedaliomanik ning eelmise aasta U-23 EM-ilt tuli ta samuti tagasi pronksise autasuga. Edukas 2013. aasta tagas talle ka Euroopa reitingu teise koha ning kindlasti soovib Minaškin parandada oma eelmise aasta EM-i 9ndat kohta. Loos kahjuks teda aga ei soosi, sest esimeses ringis tuleb vastamisi minna lõunanaabrite tippjudoka Jevgenijs Borodavkoga, kes on kolmekordne EM-i pronksmedaliomanik.  Märtsikuisel Praha MK-etapil kohtusid mehed pronksimatšis ning tasavägises kohtumises jäi tookord peale läti judoka. Nüüd on Minaškinil sobiv võimalus revanšiks.

Eesti raskekaallaste au kaitseb tartlane Mettis, kes treenib põhikoondisest eraldi. 23-aastase Mettise esimeseks vastaseks on temast veel kaks aastat noorem grusiin Matiashvili. Gruusia judokas on sellel aastal juba kaks korda GP-del esikolmikusse jõudnud ning näib, et vorm on EM-ks hästi sihitud. Mettis oli aga enne võistlust enesekindel ning läheb endast parimat andma.

Pühapäevasel võistluspäeval leiab aset meeskonnavõistlus, kus sellel aastal Eesti koondis ei osale, kuna mitmed liikmed on vigastatud. EM on oluline verstapost, et kindlaks määrata koondise liikmed, kes hakkavad püüdlema olümpiakvalifikatsiooni punktidele, mille kogumine algab maikuus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles