Mercedes: tiimikäskude mõtet ei saa maha matta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese sõitjad Lewis Hamilton (esiplaanil) ja Nico Rosberg.
Mercedese sõitjad Lewis Hamilton (esiplaanil) ja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 võistkonna juht Toto Wolff tunnistas, et soovib küll näha MM-tabelit praegu kindlalt valitsevaid Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi koha nimel võitlemas, kuid mingis hooaja punktis võib tiimikäskude kasutamise vajadus siiski päevakorda kerkida.

Näiteks Bahreinis lubati Hamiltonil ja Rosbergil vabalt võidu kihutada ning mehed pakkusid pealtvaatajatele nauditava duelli. Kummalegi pole senise nelja etapi jooksul veel antud käsku meeskonnakaaslane mööda lasta. MM-tabelis lahutab mehi vaid neli punkti – liider Rosberg võitis avaetapi Austraalias ja on seejärel olnud kolm korda teine, talle nelja punktiga kaotav Hamilton pidi Melbourne’is katkestama, kuid on seejärel kolm korda võidutsenud.

Wolff tunnistas aga, et ei usu Mercedese sellise ülekaalu püsimisse hooaja lõpuni. «Võib juhtuda, et vaenlane hingab kuklasse ja omavahelisele heitlusele ei saa aega kulutada. Bahreinis olime teiste ees suure edu sisse sõitnud, seega oli seal lihtsam lubada neil omavahel kohti jagada, sest kolmas mees oli kaugel,» nentis ta BBCle antud intervjuus. «Meil on reegel – teise tiimi sõitja on vaenlane number üks, mitte su oma tiimikaaslane.»

Wolff avaldas ka arvamust, et ehkki praegu näib Hamiltoni hoog Rosbergi omast parem olevat, vahetavad mehed hooaja jooksul veel mitu korda kohti. «Sellest kujuneb läbi terve hooaja kestev lahing. Kord on üks peal, siis jällegi teine,» lausus Wolff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles