Van Gaal: ManU hooajaeelsed maailmatuurid rikuvad ettevalmistust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal.
Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi uus peatreener Louis van Gaal tunnistas ajakirjanikele, et klubi käimasolev hooajaeelne tuur mööda USAd ei lase tal meeskonnaga uueks hooajaks korralikult valmistuda.

Hollandlane sõnas, et mõistab klubi vajadust raha teenida, kuid tema arvates peaks järgmiste hooaegade kava üle vaatama, kuna mööda suurt riiki reisimine on mängijatele kurnav. «Jah, suuresti küll,» vastas van Gaal küsimusele, kas klubi kommertsnõudmised mõjutavad tema treeningplaane. «Peame hooajaks valmistuma, aga pole eriti lihtne seda teha, kui sul on igasugused kommertskohustused, pead läbima jubedaid vahemaid, palju lendama ja võitlema lennuväsimusega,» vahendab The Telegraph van Gaali sõnu.

«Tuur oli juba kokku lepitud, kui mina klubisse saabusin, seega ma kohanen. United tuleb mu soovidele kenasti vastu, aga järgmistel hooaegadel peame sellele rohkem mõtlema. Jäin täna esimest korda pressikonverentsile pool tundi hiljaks, aga see on Los Angelese liikluse süü, nii et ma vabandan,» torkas van Gaal. United viibib praegu Pasadenas, et kohtuda seal Los Angeles Galaxyga.

Manchester United oli üks esimesi suurklubisid, kes hakkas Aasias ja Ameerikas hooajaeelseid tuure korraldama, teenides sellega miljoneid ja reklaamides ühtlasi ennast kui ülemaailmset kaubamärki. Kuid ka mullu suvel oli uus peatreener David Moyes hädas kolmenädalase nõudliku tuuriga, mis viis meeskonna Taisse, Austraaliasse, Jaapanisse ja Hong Kongi. Londoni Chelsea peatreener Jose Mourinho kauples aga tänavuseks klubilt välja nõusoleku piirduda Euroopas peetavate mängudega, mitte reisida kuuks ajaks Kaug-Idasse ja USAsse nagu eelmisel aastal.

United mängib tänavu veel Denveris, Washingtonis ja Detroidis. «Loodetavasti on järgmisel aastal mängukava lühem. Mulle juba lubati seda ja ma olen kindel, et nii ka läheb. United annab endast kõik, et tagada tipptasemel sportlik õhkkond ning Los Angeleses asuv Stub Hub Centeri kompleks on suurepärane, Rose Bowl on suurepärane. Käisin siin 1994. aastal MMi ajal ja tore on taas tagasi olla,» lisas van Gaal.

United peab esimese hooajaeelse sõpruskohtumise täna öösel Eesti aja järgi kell 5.30, kui kohtutakse Los Angeles Galaxyga.

Manchester Unitedi senised hooajaeelsed tuurid teistes maailmajagudes:

2006: Lõuna-Aafrika (Joburg, Durban, Kaplinn)

2007: Aasia (Tokyo, Seoul, Macau, Guangzhou)

2008: Lõuna-Aafrika (Joburg, Durban, Kaplinn), Nigeeria

2009: Aasia (Kuala Lumpur, Seoul, Hangzhou)

2010: Põhja-Ameerika (Toronto, Philadelphia, Kansas City, Houston, Guadalajara)

2011: USA (Boston, Seattle, Chicago, New Jersey, Washington)

2012: Lõuna-Aafrika (Durban ja Kaplinn), Hiina (Shanghai), Põhjamaad (Oslo ja Stockholm)

2013: Aasia (Bangkok, Sydney, Yokohama, Osaka, Hong Kong).

Samasuguseid tuure on juba aastaid korraldanud ka teised Inglismaa tippklubid nagu Londoni Chelsea, Liverpool ja Manchester City.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles