Räikköneni avarii tõttu said kõik vormel-1 sõitjad hoiatuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikköneni Ferrari pärast ränka avariid Silverstone'is.
Kimi Räikköneni Ferrari pärast ränka avariid Silverstone'is. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) hoiatas kõiki vormel-1 sõitjaid, põhjuseks Kimi Räikköneni karm avarii paari nädala eest toimunud Suurbritannia etapil.

Räikkönen kaldus Silverstone’is avaringil ühes kurvis turvaalale ning üritas kiirelt rajale naasta. Üle mururiba sõites kaotas soomlane aga kontrolli auto üle ning tema Ferrari lendas suurel kiirusel rajapiiretesse, paiskus sealt tagasi rajale ning lohises üle selle teisele poole vastu piirdeid. Soomlase Ferrarile sõitis otsa Felipe Massa Williamsil, kuid õnneks pääsesid mõlemad mehed suurel kiirusel toimunud avariist vigastusteta. Õnnetuse tagajärjel peatati Silverstone’i etapp enam kui pooleks tunniks, sest vigastada saanud kaitsepiire vajas väljavahetamist.

«Mingit põhimõtete muutust pole, sest tähtsaim põhimõte on juba praegu reeglitesse sisse kirjutatud – rajalt välja kaldunud sõitja võib sinna naasta, kuid peab seda tegema ohutult ja ilma eelist saamata,» lausus FIA võidusõidudirektor Charlie Whiting väljaandele Autosport. «Minu meelest ei naasnud Kimi rajale kuigi turvaliselt ja oleks pidanud ettevaatlikum olema,» lisas ta.

«Seega tuletati kõigile sõitjatele meelde, et üle muru tagasi rajale pöördudes peavad nad olema ettevaatlikud ega saa eeldada, et seda mururiba on hooldatud nagu jalgpalliväljakut. See poleks lihtsalt mõeldav,» märkis Whiting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles