Naiskonnahing ja ühtne jõud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich
Irina Embrich Foto: Mihkel Maripuu

Eesti epeenaiskonna liider Irina Embrich sai üle pika-pika aja taas kaela võistkondliku MM-hõbeda, eelmine oli pärit aastast 2002. «Muidugi olen rahul, kuigi tahtsin kulda, ammu pole Eesti naiskond MMil poodiumile pääsenud,» tõdes Embrich.

Päev oli vist närviline?

Kindlasti. Veerandfinaalis Hiinaga hävitasin enda ja aitasin hävitada teistegi närvisüsteemi. Kui vastane viigistas, oli õudne. Õnneks lõppes kõik hästi.

Taktika – minna juhtima ja siis kaitsest vehelda – töötas briljantselt?

Töötas. Eduseisus on hea olla ja ründavaid vastaseid vastu võtta. Itaalia vastu õnnestus see suurepäraselt. Kaotasime neile hiljuti EMil pronksimatši, olime löödud ja nüüd tahtsime näidata, kui tugevad oleme.

Tundub, et oletegi kõvad?

Tiim on aastatega sisse veheldud. Ent samas on igaüks individuaalselt samuti väga tugev. Liidame siia naiskonnahinge ja saamegi tiimi, kes võib igalt võistluselt medali võtta. Nüüd ei tohi loorberitele puhkama jääda. Näiteks Poola ja Saksamaa peaksid olema samuti head, aga ei pääse jätkuvalt isegi veerandfinaali.

Võistkonnavaim näikse teil tõesti võimas olevat.

Ongi. Meil pole mingeid intriige, kõik töötavad maksimaalselt, et naiskonda pääseda ja vajadusel oma panus anda. Igaüks on valmis otsustaval hetkel rajale astuma. Jah, praegu olen mina ankrunaine, kuid sama hästi võiks olla iga teine. Oleme ühtlaselt tugevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles