FIFA: Venemaal toimuva MMi boikoteerimine ei lahenda probleeme

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MM-i karikas.
Jalgpalli MM-i karikas. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA avaldas arvamust, et nelja aasta pärast Venemaal peetava MM-finaalturniiri boikoteerimine ei oleks mõistlik.

Venemeelsete separatistide ja Ukraina valitsuse jätkuv vastasseis ning eelmisel nädalal Ukraina kohal alla tulistatud Malaisia reisilennuki hukkumine tõi kaasa teravad küsimused, kas ei peaks Euroopa riigid 2018. aasta MMile selga pöörama. Lennukatastroofis sai surma 298 inimest, kellest kaks kolmandikku olid hollandlased. Venemaa eitab oma osalust lennuki allatulistamises. Hollandi jalgpalliliit teatas, et nad ei jätka arutelu MMil osalemise üle enne, kui on möödas üleriiklik leinapäev.

«Maailma jalgpalli juhtorganisatsioonina peab FIFA vastutama jalgpalli tõsise juhtimise eest ning me pooldame igasugust rahulikku ja demokraatlikku väitlust,» teatas FIFA oma ametlikus avalduses. «Mõistame hukka igasuguse vägivalla ning kasutame oma turniiri jätkuvalt dialoogi, mõistmise ja inimestevahelise rahu reklaamimiseks. Ajalugu on näidanud, et spordiürituste boikoteerimine, isolatsioonipoliitika või teravad vastasseisud ei ole probleemide lahendamiseks kõige efektiivsem viis,» lisati avalduses.

FIFA meelest võib MMist saada ajend konstruktiivseks dialoogiks. «Usume, et läbi jalgpalli ja eriti MMile osaks saava rahvusvahelise tähelepanu võime saavutada positiivseid muutusi. Kuid jalgpall ei saa olla kõigi muutuste allikaks, eriti kui tegemist on poliitikaküsimustega. Oleme näinud, et MM on positiivne jõud ning FIFA usub, et sama juhtub ka 2018. aastal Venemaal peetava MMiga,» märkis FIFA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles