Levadia läheb tuttava Debreceni vastu optimistlikult

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kaljust Levadiasse siirdunud Felipe Nunes (põlvili) lõi viimases liigamängus uue klubi eest kaks väravat.
Nõmme Kaljust Levadiasse siirdunud Felipe Nunes (põlvili) lõi viimases liigamängus uue klubi eest kaks väravat. Foto: Liis Treimann

Igor Prins ei näe põhjust, miks tema juhendatav FC Levadia jalgpalliklubi ei peaks tänases Meistrite liiga teises eelringi kohtumises Debreceni vastu positiivselt meelestatud olema.

«Ma ei näe põhjust, miks me ei peaks kohtumisele vastu minema optimistlikult,» sõnas Prins eile mängueelsel treeningul Kadrioru staadionil. «Neil pole hooaeg veel alanud, meie aga oleme saanud mängida.»
Kuigi Eesti on vallutanud rekordpalavus, ei tohiks see Prinsi meelest kodus mängivale Levadiale eelist anda, tingimused on võrdsed. Peatreeneri sõnul on edu valem enesekindlus.

«Kaitse peale peame kindlasti mõtlema. Väravat ei taha sisse lasta, kuid kui mäng lubab, tahame ise ära lüüa,» märkis Prins, kelle sõnul koduväljakueelis sellistes kohtumistes rolli ei mängi. «Kindlasti on meil lisamotivatsioon kodus hästi mängida, et saaks võõrsil edasipääsu püüda, kuid samamoodi mõtleksime me siis, kui esimene mäng peetaks võõrsil.»

Mullu kohtusid samad meeskonnad Meistrite liiga kolmandas eelringis. Siis kaotas korralikult mänginud Levadia mõlemad kohtumised 0:1. Kusjuures Debrecen jõudis lõpuks välja koguni klubijalgpalli ihaldatuima turniiri alagruppi.

Debrecen alistas toona Meistrite liiga play-off’is üldskooriga 4:1 Sofia Levski ning pääses alagrupiturniirile, kus neil loosiga ei vedanud. Vastasteks tulid Liverpool, Lyon ja Fiorentina ning Debrecen ei teeninud isegi ühte viigipunkti (väravatevahe 5:19). Pundi tugevust näitas see, et Liverpool jäeti kolmandaks ja kaheksandikfinaali inglased ei pääsenud.

 Seega on Ungari tiim Levadiale tuttav vastane. Küll aga ei tahtnud Prins sellest liialt suurt numbrit teha.

«Üks aasta on möödas ja koosseisud on muutunud nii meil kui neil. Samas on tuumik ja treener ja mängupilt jäänud üsna samaks,» arutles Prins, kes on näinud Debreceni hooajaeelset sõpruskohtumise videot, aga küsinud ka nõu Ungari klubis Györi ETO mängivalt endiselt levadialaselt Tarmo Kingilt. «Mingi kirjelduse ta meile andis, aga tema teab ka neid eelkõige eelmise hooaja põhjal.»

Prins ei olnud eilseks veel algkoosseisu paika pannud, kuid ütles, et tõenäoliselt minnakse mängima samade meestega, kellega võideti nädalavahetusel koduses liigas 3:0 Viljandi Tulevikku. See peaks aga tähendama, et mänguaega saab ka Nõmme Kaljust Levadiasse siirdunud Felipe Nunes, kes kostitas Tulevikku kahe tabamusega.

Nunese kohta on Prins varem öelnud, et kuigi tema füüsiline ettevalmistus polnud eriti hea, on ta andekas mees, kes võib Levadiale palju juurde anda.

Tänane kohtumine Debreceni ja Levadia vahel algab Kadrioru staadionil kell 19.00.

Neljapäeval kohtub UEFA Euroopa liiga teises eelringis Sillamäe Kalev võõrsil samal kellaajal Valgevene klubi Minski Dinamoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles