Sokk pärast mängu Venemaaga: nüüd enam trennis ei kurvastata, kui vähe raskem on

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk mängijaid juhendamas
Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk mängijaid juhendamas Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti korvpalli B-koondis võttis mõõtu maailmameistrivõistlusteks valmistuva Venemaa koondisega ning koju tullakse suure 48:92 kaotusega. Peatreener Tiit Soku sõnul oli meeskondade klassivahe märgatav ning vahe kärises niivõrd suureks poolaegade lõpus eestlasi tabanud mõõnaperioodide tõttu.

«Enesekindlus oleks võinud suurem olla,» arutles Sokk pärast kohtumist. «Eks venelased tulid mängule vastu väga suure võiduhimuga ning nad andsid terve 40 minuti vältel endast maksimumi. Neil oli seda suurt võitu vaja.»

Esimesel veerandil suutsid eestlased vahe viisakana hoida ning kümne minuti järel oli võõrustajate edu 21:19. Poolaegade lõpus tabasid eestlasi aga mõõnaperioodid. Mängu viimane veerand kaotati koguni 2:26. «Väsimusega hakati lolle otsuseid tegema. Teise poolaja viimasel viiel minutil lasime venelastel jooksma hakata ning nad viskasid 22 punkti järjest.»

Kohtumisest on ka positiivset kaasa võtta ning noore koondise jaoks oli mäng  Venemaa tippude vastu kõva kogemus. «Keegi oma esitusega mind väga ei üllatanud. Samas said meie pikad mehed väga hea kooli, kui nad korvi all maailma tippudega võitlema pidid. Mehed said seal kõvasti keha panna. Nüüd ilmselt enam trennis ei kurvastata, kui vähe raskem on.»

Eestlased tulid kohtumisele vastu kahe võidu pealt Taani koondise üle ning Soku sõnul oli mäng Venemaa vastu sellisel hetkel kindlasti kasulik. «Ei saa öelda, et mehed maa peale tagasi toodi. Ega kõrget lendu polegi olnud. Taani on Taani ja Venemaa on Venemaa. Pingutasime kõvasti, kuid klassivahe oli liiga suur.»

Eestlaste parim korvikütt oli Tanel Kurbas, kes sai kirja 11 punkti. Janari Jõesaar viskas 9 ning Rain Raadik 8 punkti. Martin Paasoja, Erik Keeduse ja Timo Eichfussi arvele jäi 5 silma. Lisaks said käe valgeks ka Kristjan Kitsing (4 punkti) ja Sven Kaldre (1 punkt).

Venemaa parimana viskas Timofei Mozgov 15 punkti. Sergei Karasjovi arvele jäi 13 punkti ning Igor Võlatsev viskas 12 silma.

4. augustil kohtub Eesti Tallinnas Austriaga ning kaks päeva hiljem minnakse vastamisi USA üliõpilaste esindusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles