Baskid alistasid Napoli ja jõudsid üle pika aja taas Meistrite liiga põhiturniirile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aritz Adurizi kaks väravat aitasid Bilbao Meistrite liiga alagruppiturniirile
Aritz Adurizi kaks väravat aitasid Bilbao Meistrite liiga alagruppiturniirile Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid täna viimased meeskonnad, kes osalevad alagrupiturniiril. Põnevaimas play-offi vastasseisus võitis Baskimaa meeskond Bilbao Athletic kahe mängu kokkuvõttes 4:2 itaallaste Napolit.

1:1 viigiga lõppenud avamängu järel sõitis Napoli Bilbaosse ning asus kohtumist 47. minutil Marek Hamsiku tabamusest juhtima. Pidu ei kestnud aga kaua, kuna 69. minutiks läks omakorda kodumeeskond Aritz Adurizi väravatest ette. Lõppskoori 3:1 vormistas Ibai Gomez. Viimati mängis Bilbao Euroopa tugevaimas klubisarjas hooajal 1998/1999.

Bilbao puhul on tegemist omapärase Hispaania klubiga, mis on läbi aegade kasutanud ainult Baskimaal kasvanud jalgpallureid. Vaatamata väiksele mängijate valikule on suudetud kaheksal korral Hispaania meistriks tulla ning mitte kunagi pole nad välja langenud kohalikust kõrgliigast. Viimase saavutusega on lisaks baskidele hakkama saanud ainult Madridi Real ja Barcelona.

Alexis Sanchez tõi Arsenalile üliolulise võidu
Alexis Sanchez tõi Arsenalile üliolulise võidu Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS

Londoni Arsenal võitis samal ajal 1:0 türklaste Besiktast (avamäng 0:0) ning pääses alagrupiturniirile kõige napimalt. Mängu ainsa värava lõi sellel suvel Barcelonast ostetud Tšiili staar Alexis Sanchez. Arsenal lõpetas kohtumise vähemuses, kuna 75. minutil sai punase kaardi Mathieu Debuchy.

Võimsa tulevärgi korraldas Leverkuseni Bayer, kes lõi koduväljakul FC Kopenhaageni võrku neli vastuseta palli. Kahe mängu kokkuvõttes said sakslased 7:2 võidu.

Alagrupiturniirile pääses ka rootslaste Malmö, kes võitis 3:0 Salzburgi (kahe mängu kokkuvõttes 4:2). Viimati mängis Rootsi klubi Meistrite liiga põhiturniiril hooajal 2000/2001.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles