Kultuuriministeerium: Eesti spordi arengusuundade seadmine jätkub tempokalt

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Seil
Tõnu Seil Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna kogunes Kultuuriministeeriumis spordipoliitika arengusuundade juhtkomitee, kuhu kuuluvad erinevate ministeeriumide, samuti parlamendi ja olümpiakomitee esindajad. Juhtkomitee sai ülevaate arengusuundade alusdokumendi senisest koostamisest ja leppis kokku edasistes tegevustes.

Kultuuriministeeriumi spordivaldkonna asekantsler Tõnu Seili sõnul oli tänane kohtumine juhtkomitee liikmetega oluline, sest andis kindluse, et pikaajaliste arengusuundade kavandamisel ollakse õigel teel. «Juhtkomitee liikmed tunnustasid seda suurt ja põhjalikku tööd, mida arengusuundade koostamisel on  seni spordivaldkonna siseselt tehtud. Eri valdkondade statistika analüüsimine, spordiorganisatsioonide endi arenguvisioonide kaardistamine ja selle põhjalt ühiste eesmärkide sõnastamine on andnud kokku väga hea materjali, millest on võimalik kujundada nii põhimõttelised arengusuunad Riigikogus arutamiseks kui ka juba konkreetsemad kavad eesmärkideni jõudmiseks,» rääkis asekantsler Seil.

Seil tõi välja, et senise töö tulemusena on kokku lepitud neli suurt eesmärki, mis hõlmavad nii liikumisharrastust kui ka saavutussporti. «Aastal 2030 tahaksime näha, et valdav osa Eesti elanikest liigub ja spordib. Et liikumine ja sport on oluline majandusharu ja ka tööandja. Et liikumine ja sport on sidususe, vaimsuse ja positiivsete väärtushinnangute kandja ning seda, et Eesti on rahvusvahelisel tasemel tulemuslikult ja väärikalt esindatud. Need on sihid, mille suunas tuleb lähiaastatel liikuda.»

«Juhtkomitee liikmete jaoks oli sümpaatne, et tulevane arengukava käsitleb spordi rolli ühiskonnas laiemalt. Tähelepanu on pööratud näiteks spordi seostele nii turvalisuse kui ka rahvatervisega laiemalt. Arengusuundi kavandades on oluline hoida fookuses küsimust, mida suudab sport anda ühiskonnale tervikuna,» lisas Spordikoolituse ja -Teabe SA juhataja Toomas Tõnise, kes on ühtlasi arengusuundi koostava töögrupi juht.

Spordipoliitika arengusuundade koostamine jätkub, ülejärgmisel nädalal toimub uuesti kohtumine spordiorganisatsioonidega, et strateegia hetkeseis üle vaadata. Seejärel dokumenti veel täiendatakse, et see oleks valmis avalikule kaasamisringile saatmiseks. Paralleelselt käib töö Riigikogule esitatavate põhialuste vormistamisega. Põhjalik arutelu spordipoliitika arengusuundade üle toimub novembrikuisel Eesti Spordi Kongressil.

Tänasel kohtumisel osalesid Sotsiaalministeeriumi, Siseministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Kultuuriministeeriumi, Riigikantselei, Riigikogu, Eesti Olümpiakomitee, Spordikoolituse ja Teabe SA ning TÜ Pärnu kolledži esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles