Postimehe otsepilt: Tammeka alistas pingelises mängus Transi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka-Trans.
Tammeka-Trans. Foto: Pm

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel teenis täna võidulisa Tartu Tammeka meeskond, kes alistas koduväljakul 2:1 Narva Transi.

Tammeka esimene värav sündis suurest väravaesisest saginast ning tabamuse autor ei olnud selge ka pärast kohtumise lõppu. Tammeka teise värava lõi Kevin Rääbis, kaotajate tabamuse eest hoolitses Ilja Osipov.

Võidu sai täna kirja ka FC Levadia, kui koduväljakul alistati 4:1 Paide linnameeskond. Levadia tabamuste autoriteks olid Omar Elhussieny, Ingemar Teever, Toni Tipuric ja Dmitri Kruglov. Paide tabamuse autoriks oli Aleksandr Vassiljev.

Turniiritabel: 1. FC Flora 61 punkti, 2. FC Levadia 60, 3. Nõmme Kalju 57, 4. Sillamäe Kalev 55, 5. FC Infonet 50, 6. Paide linnameeskond 28, 7. Tartu Tammeka 21, 8. Narva Trans 21, 9. Tallinna Kalev 12, 10. Jõhvi Lokomotiv 9.

Enne mängu:

Tartus on oodata põnevat kohtumist, sest Tammeka loodab koduseinte toel kolm punkti endale jätta ning konkurendi kinni püüda. Transil on seni teeninud 26 mängust 21 punkti, mis annab neile seitsmenda koha, Tammeka on 18 punktiga kaheksas. Seega tõstaks tartlaste võit meeskonnad taas võrdsetele punktidele ning tähendaks Tammekale suurt sammu meistriliigasse püsimajäämise suunas.

Kohtumise teeb eriliseks see, et Transi väravapostide vahel seisab teist kohtumist järjest mees, kelle tegelik põhitöökoht on väljakul – Nikita Tokaitšuki vigastuse järel on Trans olnud sunnitud väravavahiks edutama kaitsja Vitali Andrejevi. Eelmises voorus pidi Andrejev küll Tallinna Kalevi vastu kiirelt ühe palli oma võrgust välja võtma, ent lõpptulemus oli Transile siiski positiivne, kui mäng võideti 4:1.

Mai lõpus Tartus peetud Tammeka ja Transi esimene tänavune omavaheline kohtumine jäi 1:1 viiki. 7. juulil sai aga Narvas peetud mängus jala valgeks 17-aastane Martin Miller, kes lõi kohtumise 47. minutil Tammeka 2:1 võiduvärava. Miller on ühtlasi käimasoleva liigahooaja noorim väravalööja.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Kindlasti on tulemas väga raske mäng. Oleme hetkel Narvast kolme punktiga maas ning võidu korral taastaksime seitsmenda koha. Arvan, et oleme Narva vastu kodus võimelised neid kolme punkti võtma ning anname endast parima, et taas kodupublikule head emotsiooni pakkuda.»

Mängija Kristjan Tiirik: «Meie jaoks on tegu kuue punkti lahinguga. Kuna Transi väravas on ilmselt seismas taas väljakumängija, siis loodan, et suudame palju peale lüüa, tekitada ohtlikke olukordi ja võtta kodus võit!»

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Me mõistame, et Tammeka on Tallinna Kalevist tugevam, seega valmistume raskeks mänguks. Kahjuks pole meie põhiväravavaht veel mängimiseks võimeline, seega väravavahiks saab taas Vitali Andrejev. Eelmine mäng lõppes kahetsusväärse kaotusega meie koduväljakul. Üritame võita Tammekat nende koduväljakul.»

Olude sunnil Trans väravavahina tegutsev Vitali Andrejev: «Tartu on praegu heas hoos. Mängus Flora vastu juhtisid nad mängu viimaste minutiteni. Hea meeskond on neil hetkel. Meil tuleb raske mäng, kuid meie häälestatus on pärast mängu Kalevi vastu ka väga tõsine. Mängisime hästi. Ei lasknud neil peale lüüa ja lõime omad momendid ära. Raamide vahel tundsin end hästi. Kunagi olin väravavaht ning mu jaoks pole siin midagi hullu. Kui läheb vaja, siis olen valmis taas väravavahiks kehastuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles