Suri rallimaailma üks suurimaid legende

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björn Waldegard (paremal)
Björn Waldegard (paremal) Foto: Wikipedia.org

Reedel suri 70-aastaselt rallimaailma üks suurimaid legende rootslane Björn Waldegard. Ta kirjutas ennast ralli ajalukku 1979. aastal, kui ta krooniti ala esimeseks individuaalseks maailmameistriks.

Tõele au andes olid kahel eelneval aastal mitteametlikult ilmameistriteks tulnud ka Sandro Munari ja Markku Alen, kuid Waldegardist sai esimene ametlik individuaalse MM-tiitli omanik.

Kokku võitis Waldegard karjääri jooksul 16 MM-rallit. Eriti edukalt sõitis ta Aafrikas, kus ta võitis neljal korral Kenyas toimunud Safari ralli ning kolmel korral Elevandiluuranniku ralli. Viimane võit pärineb 1990. aasta Kenya rallilt. Kokku osales rootslane 95 MM-rallil ning 35 võidukihutamisel tõusis ta poodiumile.

2011. aastal kihutas Waldegard 68-aastaselt Ida-Aafrika Safari klassikul šotlase Colin McRae mälestuseks ning jättis selja taha kõik konkurendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles