Soome naisväravavaht tegi meeste mängus eduka debüüdi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noora Räty.
Noora Räty. Foto: SCANPIX

Naiste jäähokis korduvalt maailma parimaks väravavahiks tunnistatud Noora Räty tegi eduka debüüdi meeste mängus, kaitstes Soome tugevuselt kolmandas liigas Bewe Tuuski väravat.

Mestis-liiga ehk tugevuselt teise liiga klubi Kiekko-Vantaa lepinguliste mängijate nimekirja kuuluv Räty tegi kohtumise jooksul 30 tõrjet ning lasi enda selja taha vaid ühe litri, kuid Tuuski võitis kodus Huntersit 5:1.

«Tunne on hea. Poisid mängisid kaitses väga hästi ja vastased pidid enamiku viskeid tegema kehva nurga alt,» kiitis Räty võistkonnakaaslasi. Ainsana suutis soomlanna üle mängida Roopertti Martikainen, kuid sisselastud värav Rätyt vaevama ei jäänud. «Pole probleemi, kõigest väike iluviga,» lausus ta Iltasanomatele.

Räty on esimene soomlanna, kes on meeste sarjas jääl käinud. Küll aga tegi 2003. aastal Mestis-liigas mänginud Kirkonummen Salamate meeskonnas kümme kohtumist kaasa maailma kõigi aegade parimaks naishokimängijaks peetav kanadalanna Hayley Wickenheiser. Rätyl on enda arvates enne Mestis-sarja tasemele jõudmist vaja veel palju tööd teha, kuid ta soovib sel hooajal kindlasti vähemalt ühe mängu sealgi kirja saada.

25-aastane Räty valiti 2007., 2008. ja 2011. aastal naiste MMi parimaks väravavahiks ning 2008. aastal ka kogu turniiri parimaks mängijaks. Vancouveri olümpiamängudel võitis ta Soome koondise koosseisus pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles