Kolmekordne maailmarekordimees: kulla tõi Kim Jong-Uni soe hoolitsus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Un-Guk püstitas Aasia mängudel kolm maailmarekordit.
Kim Un-Guk püstitas Aasia mängudel kolm maailmarekordit. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea tõstja Kim Un-Guk püstitas Lõuna-Koreas Incheonis peetavatel Aasia mängudel kolm maailmarekordit ja võitis kuldmedali. Kõik oma saavutused pühendas mees ülevoolavas tänukõnes kodumaa riigipeale Kim Jong-Unile.

Kim ületas alustuseks rebimises 12 aastat püsinud maailmarekordi, saades uuteks rekordnumbriteks 154 kg. Tõukamises sai ta esmalt sirgetele kätele 174 kg ning kogusummaks 328 kg, mis on samuti mõlemad uued maailmarekordilised tulemused. Kolmandal katsel tõukas Kim veel neli kilo rohkem ehk 178 kg, mis andis kogusummaks 332 kg. See ületab viie kiloga tema enda nimel olnud rekordi, mille ta püstitas 2012. aasta olümpiamängudel.

«Igaüks tahab maailmarekordit püstitada. Aga kõik see sündis tänu kindral Kim Jong-Uni toetusele. Mul on olnud vööpiirkonnas probleeme. Aga tänu lugupeetud marssali Kim Jong-Uni soojale hoolitsusele ei tundnud ma mingeid vaevusi,» kiitis Kim. «Meie Ülima Juhi Kim Jong-Uni soojus, armastus ja lugupidamine andsid mulle võimaluse meistriks tulla.»

Kõlavate sõnadega esines ka kehakaalus kuni 56 kg võitjaks tulnud ja enda nimel olnud maailmarekordi ületanud Om Yun-Chol. «Kui oled relvastatud vaimukindluse ja ideoloogiaga, mida meile õpetas seltsimees Kim Jong-Un, võid munaga kas või kivi purustada ja maailmarekordi püstitada. See ongi minu saladus,» sõnas ta.

Ajakirjanikud uurisid meestelt ka, millise mulje Lõuna-Korea on neile jätnud. «Kuna oleme sportlased, tahaksin öelda, et oleme siin selleks, et osaleda Aasia mängudel. Suur tänu,» vastas tõlgi vahendusel suhelnud Kim pärast lühikest mõttepausi. Seejärel uuriti, kas vastab tõele väide, nagu saaksid kullamehed koju naastes riigilt preemiaks luksuskorteri ja Mercedes-Benzi sõiduauto.

«Me ei taha kelleltki midagi. Soovime vaid pakkuda rõõmu ja õnne kodumaa rahvale ning eeskätt lugupeetud Juhile Kim Jong-Unile,» teatas Kim. Kui järgmine ajakirjanik seejärel püsti tõusis, mikrofon käes, katkestati pressikonverents ootamatult ja põhjakorealased lahkusid saalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles