Luunjas püstitati hobuste kõrgushüppe Eesti rekord

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kallaste ja Opaal.
Andrus Kallaste ja Opaal. Foto: Ago Ruus

Käesoleval nädalavahetusel Tartumaal peetud takistussõiduvõistlusel Luunja Karikas püstitati Eesti rekord hobuste kõrgushüppes. Parima tulemuse saavutasid Andrus Kallaste ja Opaal, ületades esimesel katsel takistuse kõrgusega 215 cm.

Kõrguse 215 cm ületas ka Läti võistluspaar Dainis Ozols ja Landors, püstitades sellega ühtlasi ka Läti rekordi.

Kuna aga Kallaste ja Opaal ületasid kõrguse juba esimesel katsel ning Ozols alles teisel, kuulutati võistluse võitjaks Kallaste Opaalil.

Varasem hobuste kõrgushüppe Eesti rekord oli 209 cm ning selle püstitasid 2005. aastal Konstantin Prohhorov ja Domingo.

Hobuste kõrgushüppe maailmarekordiks on 2.47, mille püstitasid Huaso ja Alberto Larraguibel 1949. aastal.

Laupäeval toimus lisaks kõrgushüppevõistlusele ka kaks klassikalist takistussõiduvõistlust, millest kõrgeima, ümberhüpetega parkuuri kõrgusel kuni 135 cm, võitsid puhta tulemuse ja parima ajaga samuti Andrus Kallaste ja Opaal.

Pühapäevases põhisõidu, milleks oli võistluste nimisõit, tänavu 30.-ndat aastapäeva tähistanud Luunja Karikas, ümberhüpetega parkuur kõrgusel kuni 145 cm võitsid võistlustel erakordset edu näidanud Andrus Kallaste ja Opaal, läbides ainsana ümberhüpped karistuspunktideta.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles