Pistorius peab viieaastasest karistusest veetma vangis vaid kümme kuud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius oma karistust kuulamas.
Oscar Pistorius oma karistust kuulamas. Foto: SCANPIX

Täna selgus Lõuna-Aafrika Vabariigi kohtus kuulsa paraolümplase Oscar Pistoriuse saatus, kui oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmises süüdistatu mõisteti vangi viieks aastaks Pärast istungit teatas aga Pistroriuse kaitsetiim, et reaalselt peab Pistorius trellide taha minema vaid kümneks kuuks.

Kohtunik Thokozile Masipa teatas tänasel istungil, et kuigi süüdistajad nõudsid Pistoriusele kümne aasta pikkust vangistust, teenib kuulus paraolümplane viis aastat vangis. Istungi järel kommenteeris karistuse määra Pistoriuse kaitsemeeskonda kuulunud Roxanne Adams, kes väitis Sky Sportsile, et kohalike seaduste järgi tuleb sellises kuriteos ning sellistel tingimustel süüdimõistetul ära kanda kuuendik oma karistusest - see tähendab, et Pistorius peab vanglas veetma kümme kuud. Ülejäänud aeg viiest aastast kehtib talle koduarest.

Pistorius tappis oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi eelmise aasta veebruaris, kui pidas teda enda versiooni järgi murdvargaks ning tulistas neiut korduvalt läbi vannitoa ukse. Kohus otsustas, et Pistorius ei sooritanud mõrva, kuid jäi siiski süüdi ettekavatsemata tapmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles