Mässuga lõppenud Serbia-Albaania valikmängus anti serblastele 3:0 võit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Serbia Jalgpalli Liit andis teada, et seoses 14. oktoobril toimunud 2016. aasta EM-valikmänguga on langetatud otsus ning nende kasuks määrati 3:0 võit. Toonane kohtumine jäi rahutuste tõttu mäletatavasti pooleli. Belgradis peetud matši ajal algasid rahutused, kui üle areeni lendas droon, mille külge oli kinnitatud Albaania lipp ning riik oli kujutatud Suur-Albaania piirides, mis sisaldas ka Kosovot.

Siiski ei tasu serblastel eriti rõõmustada, kuna nendele määratud karistusena võetakse neilt tabelis ära kolm punkti ehk kokkuvõttes ei saa kumbi meeskond punktilisa ning kohtumine ka kordamisele ei tule, vahendab BBC Sport.

Lisaks peab Serbia koondis kaks järgmist valikmängu pidama kinnistuse uste taga. Nii Serbia kui ka Albaania alaliitudele määrati mõlemale veel 100 000 euro suurune trahv. Mõlemal alaliidul on aga õigus karistused vaidlustada.

I-alagrupi tabeliseis pärast UEFA otsust: 1. Taani 4 punkti/3 mängu, 2. Albaania 4/3, 3. Portugal 3/2, 4. Serbia 1/2, 5. Armeenia 1/2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles