Kaks kaitseväkke läinud noorsportlast jäid narkootikumide tarvitamisega vahele

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast täiendavaid teste selgus, et kaks spordirühma aega teenima kutsutud noort – jalgrattur ja poksija olid tarvitanud narkootilisi aineid. EOK tippspordijuht Martti Raju ei mõista, kuidas saavad noored mehed olla nii vastutustundetud ja rumalad: «Spordirühmas neil mõistagi enam kohta ei ole ja nad jätkavad teenistust tavalises väeosas.»

Kõik ajateenistusse tulnud peavad läbima esialgse narkotesti ja kui tulemus on positiivne, võetakse uued proovid, mida uuritakse põhjalikumalt. Kuulduste järgi oli lõplikke vahelejääjaid üle kümne, kaks neist noorsportlased.

«Väga halb üllatus,» tõdes Raju, kui lõplikud testitulemused temani jõudsid. «Saadame sportlased spordirühma selleks, et nad saaksid tippupürgimist jätkata ega kaotaks väärtuslikku aega. Eeldame, et tehakse täie rauaga pühendunult trenni, mitte ei tegeleta rumalustega, sest mida muud see narkootikumide tarbimine on.»

Raju on tige alaliitude peale. «Alajuhid ja treenerid peaksid koostöös säärased juhtumid välistama, sõeludes väga hoolikalt välja spordirühma kandidaadid, keda EOK-le esitatakse. Alaliidud ju vastutavad. Spordirühm on kaitseväe vastutulek meile. Aga kui ajateenijatega on jätkuvalt mingi jama, siis varsti seda rühma lihtsalt ei ole.»

Esialgu ei kavatse Raju kedagi trahvima hakata, kuid tulevikus küll: «Loodan, et pragusest juhtumist ja selle avalikustamisest võetakse õppust. Võtavad kõik – alaliidud, treenerid ja sportlased.»

Milliseid narkootilisi aineid kaks sportlast tarvitasid, pole teada ning Raju ei kavatse seda ka politseilt, kes teste tegi, välja uurida: «Seal pole vahet. Narkootikum on narkootikum. Jah, mõni narkootiline aine on spordis keelatud, kuid laboril, kus proove testiti, pole vastavat litsentsi, seega tulemus dopinguna arvesse ei lähe.»

Loe pikemalt homsest Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles