Väravakuningas vs kivikõva kaitseliin

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurepärases vormis Cristiano Ronaldo (valges) asub samuti heas hoos olevat  Barcelona kaitseliini murdma.
Suurepärases vormis Cristiano Ronaldo (valges) asub samuti heas hoos olevat Barcelona kaitseliini murdma. Foto: AFP/SCANPIX

Eeldatavalt istub umbes 500 miljonit inimest täna kell 19 televiisorite ette ning hakkab jälgima Hispaania jalgpalli kõrgliigat, kus vastamisi lähevad Madridi Real ja Barcelona. Jalgpallimaailma gigandid kohtuvad El Clasicos juba 229. korda, kusjuures seni on Real võitnud 91 ning Barcelona 89 mõõduvõttu, 48 korda on mäng lõppenud viigiga.

Ronaldo vs Barcelona kaitse

Tänase mängu suurim vastasseis ei ole tavapärane Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi omavaheline heitlus. Barcelona tänavune võimas relv on olnud hoopis nende kivikõva kaitseliin ning esimese kaheksa liigamänguga pole lastud endale lüüa mitte ühtegi väravat.

Puurivaht Claudio Bravo on saavutanud võimsa rekordi ning hoidnud puuri puhtana 720 minutit järjest – hooaja alguses pole keegi midagi seesugust veel suutnud.

Elu parim hooaeg on käsil ka Ronaldol, kes on seitsmes liigamängus löönud koguni 15 väravat. Kõigi sarjade peale kokku on tema arvel 20 tabamust. Tänaseks võtmeküsimuseks saabki, kas peale jääb liiga parim väravalööja või parim kaitseliin.

Ronaldo vs Messi

Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi
Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi Foto: STRINGER/SPAIN/REUTERS

Kui võrrelda Ronaldo ja Messi seniseid esitusi omavahelistes mängudes, siis jääb kindlalt peale argentiinlane, kes on Reali vastu mänginud 28 korda ning pooltel kordadel ka võidu saavutanud. Lisaks on Messi 21 tabamusega El Clasicote aegade suurim väravakütt.

Ronaldo on Barcelona vastu mänginud 21 korda ja võitnud neist kõigest viis kohtumist. Kokku on ta Reali särgis löönud Barcelona võrku 13 palli. Väravasöötude arvestuses on samuti Messi edu Ronaldo ees märkimisväärne – 12:1.

Miljonid vs miljonid

Foto: AFP/AFP

Oma suurimate staaride kõrvale on mõlemad klubid ulmeliste summade eest kokku ostnud suurepärased meeskonnad. Reali homne eeldatav koosseis koos algrivistuse ja varumeestega on läinud neile maksma umbes 565 miljonit eurot. Kusjuures puudu on veidi alla saja miljoni maksnud Gareth Bale, keda vaevab vigastus.

Barcelonal on vastu panna «kõigest» 352 miljonit maksnud seltskond. Muide, selline summa on suudetud kulutada olukorras, kus Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquetsi, Pedro ja Xavi eest pole makstud sentigi.

Suareze tagasitulek

Lahingule annab furoori juurde ka mängukeelu alt vabaneva Barcelona ründaja Luis Suareze debüüt oma uue koduklubi eest.

Suvisel MMil itaallase Gior­gio Chiellini hammustamise eest pika keelu saanud Suarez pääseb Barcelona peatreeneri Luis Enrique sõnul täna kindlasti väljakule, kuid treener ei täpsustanud, kui mitmeks minutiks.

Giorgio Chiellini ja Luis Suarez pärast MMil toimunud intsidenti
Giorgio Chiellini ja Luis Suarez pärast MMil toimunud intsidenti Foto: Ricardo Mazalan/AP

Katalaanid vs hispaanlased

Poliitiliselt kütab Hispaanias kirgi aga Kataloonia üha kasvav iseseisvussoov. Ametlikult asus iseseisvust toetama ka Barcelona jalgpalliklubi, kes tavaliselt sellel teemal eriti sõna pole võtnud. Pealinna suurimale klubile külla sõitmine on katalaanidele hetkel suur asi.

Real palju külalisi siiski ei oota ning 81 044 inimest mahutaval Santiago Bernabeu staadionil eraldatakse katalaanidele kõigest 500 kohta tribüüni kõige kõrgemas ja kaugemas nurgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles