Pärn Hispaania ralli viimase päeva eel: meil pole vaja maksimaalselt pingutada

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sander Pärna ja James Morgani katsevõit Hispaania MM-rallil kindlustas nende liidripositsiooni sarja üldvõidu osas.

Hispaania MM-ralli laupäevane võistluspäev viis sõitjad kruusakatsetelt asfaldile ja ees ootas küllaltki raske ja kuum päev kurvilistel Hispaania teedel. Kahel korral läbiti ralli pikim, 50 kilomeetrine katse ja kokku läbiti kuue katsega pea 160 katsekilomeetrit. Päev lõppes Salous, mis on ka ralli keskuseks, sõidetud publikukatsega, mille Drive DMACK Fiesta Trophy arvestuses võitsid Sander Pärn ja James Morgan. Autoralli MM-sarja raames sõidetava Drive DMACK Fiesta Trophy liidrid Pärn ja Morgan lähevad ralli viimasele päevale vastu oma arvestuse viiendal kohal, mis on neile piisav, võitmaks üldarvestuses Drive DMACK Fiesta Trophy peaauhinda – osalemist 2016. aasta autoralli MM-sarjas seitsmel etapil Ford Fiesta R5 autoga WRC 2 sarjas.

Pärn ja Morgan võtsid laupäevaseid katseid väga kindla peale, vältides suuri riske. Kuna sarjas antakse ka katsevõitude eest lisapunkte, oli äärmiselt oluline tänase viimase, Salou linnatänavatel sõidetud publikukatse võit. Põhiline konkurent Tom Cave, kes on Hispaanias Drive DMACK Fiesta Trophy arvestuse liider enne viimast päeva, sai samuti ühe lisapunkti katsevõidu eest. Pärna ja Morgani viies koht on piisav, kindlustamaks hooaja üldvõitu. Kuuendal kohal olev Quentin Gilbert on Pärnast ja Morganist turvalise kuue ja poole minuti kaugusel. 
 
«Meil ei ole vaja siin olla ründaval positsioonil, oleme võtnud tänaseid katseid väga kindla peale. Tõsi, võib-olla isegi pisut liiga kindla peale, kuid me oleme suutnud sõita probleemivabalt ja jälginud väga hoolega, mida teeb meie peamine konkurent Tom Cave,» rääkis Pärn pärast laupäevaseid katseid.
 
«Siin on tegu väga keeruliste ja pikkade katsetega ja erinevalt Tom Cave'ist pole meil vaja siin maksimaalselt pingutada. Kui Cave võidaks ralli ja ka kõik homsed (tänased- toim.) katsed, siis piisab meile kaheksandast kohast, et teda hooaja kokkuvõttes edestada,» lisas Pärn.
 
Ralli jätkub täna, kavas on neli viimast katset:
kell 8.30 La Mussara 1 (20,48 km), kell 9.20 Riudecanyes 1 (15,55 km), kell 11.45 La Mussara 2 (20,48 km), kell 13.08 Riudecanyes 2 (15,55 km).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles